7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Erbil ve Berlin'li tiyatrolardan ziyaret

Irak'ın Erbil ve Almanya'nın Berlin kentinden gelen tiyatro yöneticileri Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'i ziyaret ederek tiyatro alanında Büyükşehir Tiyatrosu ile ortak projelere imza atmak istediklerini belirttiler.

9. Diyarbakır Kültür ve Sanat Festivali'ne konuk olarak Diyarbakır'a gelen Berlin Tiyatro Evi Yöneticisi Christoph Blied ve Erbil Şehir Tiyatrosu Sorumlusu Hiva Suat ile beraberindeki grup, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'i ziyaret etti. Festivali kültürel ve sanatsal ortaklaşmanın zemini olarak gördükleri için konuk olduklarını ifade eden sanatçılar önümüzdeki dönem Diyarbakır Büyükşehir Tiyatrosu (DBŞT) ile ilişki ve diyaloglarını geliştirerek ortak projelere imza atmak istediklerini belirttiler.

Konuklar, Diyarbakır'dan Berlin'e Erbil'den Diyarbakır'a tiyatrolarını birbirilerine tanıtmak kültürel ve sanatsal aktivitelerde ortaklaşmak istediklerini bildirdi. Baydemir de Avrupa'daki reform hareketlerinin Rönesans'ı doğurduğunu anımsatarak Diyarbakır Festivali'nin de bölgenin Rönesans'ına zemin olduğunu söyledi. Baydemir, "Sanatçılar bana göre en büyük barış elçisidir" dedi.
Baydemir DBŞT'nin Türkiye'de Türkçe ve Kürtçe repertuarı ile düzenli olarak sahne alan tek tiyatro olduğunu sözlerine ekledi. Baydemir daha sonra konuklarla hatıra fotoğrafı çektirdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2009 Çarşamba 18:10:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?