8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Erdoğan'dan 144 bin mektup

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçime 3 gün kala Diyarbakır'da 144 bin aileye mektup göndererek destek istedi.

"Sizi ve ailenizi en kalbi duygularımla selamlıyorum" şeklinde başlayan mektupta Başbakan Erdoğan, Diyarbakır'ın aydınlık bir gelecek için tercihini ortaya koyacağını belirtti.

AK Parti Genel Başkanı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından 29 Mart yerel seçimleri öncesinde Diyarbakırlı vatandaşlara mektup gönderildi. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ni kazanmak istediğini her fırsatta belirten Başbakan Erdoğan 144 bin aileye gönderdiği mektupta şu ifadelere yer verdi:

"Türkiye, dört yanıyla bir bütündür. Batı'da ayrı, Doğu'da ayrı bir dil kullanmadık. Hizmeti esas aldık, 71.5 milyon insana hizmet taşıma sevdasında olduk. Biz, husumetten değil hısımlıktan, gerilimden değil kardeşlikten yanayız. Biz hizmet üretmekten, eser üretmekten yanayız. Biz, farklılıklarımızı öne çıkarmaktan değil, kardeşliğimizi vurgulamaktan yanayız. İşte bu anlayışla, Diyarbakır'ın hizmetkarı olmak, Diyarbakır'ı hak ettiği konuma yükseltmek, Diyarbakır'ı AK belediyecilikle, AK hizmetlerle buluşturmak için sizden icazet istiyoruz. Diyarbakır için üretmeye, eser kazandırmaya devam edeceğiz. Diyarbakır, belediyece hizmetleri noktasında da çağdaş hizmetleri ziyadesiyle hak ediyor. Diyarbakır bambaşka bir kent olabilir. Diyarbakır, bütün dünyanın ziyaret etmek için can attığı bir dünya markasına dönüşebilir. Diyarbakır, huzur ikliminin, kardeşlik ve muhabbet ikliminin hakim olduğu, geleceğe güvenle bakan bir şehir olabilir. AK kadrolar bu doğrultuda büyük projelerle Diyarbakır'ı hak ettiği noktaya ulaştırma çabasındadırlar. Gelin bu yolculuğa birlikte çıkalım, geleceği birlikte inşa edelim."

Başbakan, mektupta Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kutbettin Arzu'yu bütün Diyarbakırlılara emanet ettiğinin ifade ederek, sözlerini, "29 Mart yerel seçimlerinin ülkeye ve Diyarbakır'a hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde tamamladı.
Ayrıca AK Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Arzu da rakibi DTP'li Osman Baydemir gibi seçmene mektup gönderdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 26 Mart 2009 Perşembe 12:22:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?