4
Mayıs
2024
Cumartesi
DİYARBAKIR

'Erdoğan'ın açıklaması talihsizliktir'

AB Zirvesi öncesinde katıldığı bir toplantıda ’yabancı heyetlerin sadece Diyarbakır’ı ziyaret etmesi’ ile ilgili bir açıklama yapan Başbakan Tayyip Erdoğan’a, Diyarbakır Demokrasi Platformu’ndan cevap geldi. Platform adına bir açıklama yapan İhsan Babaoğlu, Başbakan Erdoğan’ın açıklamasını talihsizlik olarak değerlendirdi.

Bugün Büyük Postane önünde biraraya gelen Diyarbakır Demokrasi Platformu üyesi yaklaşık 70 kişi, geçtiğimiz yıl Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı bir toplantıda, ülkeye gelen heyetlerin sadece Diyarbakır’ı ziyaret etmesinden rahatsızlık duyduğunu açıklaması üzerine tepkilerini göstermek için basın açıklaması yaptı.

Platform adına açıklamayı okuyan Eğitim-Sen Şube Başkanı İhsan Babaoğlu, Diyarbakır’ı ziyaret eden tüm AB temsilcileri ve yetkililerinin Türkiye’ye tarih verilmesi için önemli gayretleri olduğunu belirterek, "Bunun yanı sıra gelen heyetlere bölgede yaşanan kısmi iyileştirmelerden duyulan memnuniyetlerimizi bildirdik. Halen ülkenin dağlarında elinde silah olanların yaşaması gibi, tüm sorunların odağını oluşturan Kürt sorununun çözümü için hiçbir adım atmayan hükümetin, AB heyetleri 3. büyük ilmiş gibi Diyarbakır’a gidiyorlar. Neden başka illere değil de Diyarbakır’a gidiyorlar, açıklaması Türkiye açısından talihsizliktir" dedi.

Babaoğlu, Tunceli’de OHAL yönetimini aratacak uygulamaların fiili olarak yürütüldüğünü iddia ederek, "İlde görev yapan Albay Namık Dursun, Tunceli Valisi ve kaymakamlara rağmen ardı ardına çeşitli genelgeler yayınlanıyor. Bu genelgeler başta kamu çalışanları olmak üzere toplumun tüm kesimlerini baskı altına almaya çalışmaktadır. Bölge illeri Demokrasi Platformları’nca hazırlanan barış deklarasyonuna imza attıkları için Tunceli’de 2 kamu emekçisi, görevlerinden uzaklaştırılarak, haklarında soruşturma açıldı. Elazığ’da ise, aynı gerekçeyle BES yöneticisi 1 kişi de açığa alındı. Sonuç olarak, Tunceli’nin yanı sıra Malatya, Erzincan ve Siirt valilikleri tarafından, basın açıklamalarına katıldıkları gerekçesiyle emekçiler hakkında soruşturmalar açılmıştır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2005 Cuma 17:28:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?