7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Ergani A.Ş. büyüyecek

1972 yılında İl Özel İdaresi bünyesinde Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde kurulan, 1999 yılında ise özelleştirilen Ergani Un Fabrikası, Ergani Gıda A.Ş. olarak özelleştirilmesinin ardından geçen 10 yıllık süreçte kara geçerek hedef büyüttü.

Ergani Gıda A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı M. Emin Aslan, dünyaya yayılan, Türkiye'de de etkisini gösteren küresel kriz ve işçi çıkarmalara rağmen yatırımlarına ara vermeden devam ederek ilçede bin metrekare alan üzerinde yem fabrikası kuracaklarını belirtti. Aslan, "İşletmelerimizde kriz kaynaklı hiçbir işçi çıkarımı olmadığı gibi, bilakis yeni istihdam sağlayarak yolumuza devam ediyoruz. Tüm krizlere ve bunalımlara rağmen, doğru gördüğümüz hedeflerden sapmadık, bıkmadık, ümitsizliğe kapılmadık. Çalışmaları devam eden ve yaklaşık 2 ay içinde hizmete girecek olan yem fabrikamızda 40 kişiyi istihdam edeceğiz. İlçemize gerek istihdam, gerekse sektörel anlamda katkı sunmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Kendilerinden önceki dönemde fabrikaya tek çivi çakılmadığını belirten Yönetim Kurulu Başkanı M. Emin Aslan, özelleştirme ile birlikte devraldıkları fabrikayı revizyondan geçirerek kara geçirdiklerini söyledi. Tüm dünyada etkisini gösteren küresel mali krizin ardından Türkiye'de birçok fabrika işçi çıkarırken, kendilerinin krize rağmen bu süreçte işçi çıkarmadıklarını, faaliyete geçirecekleri yem fabrikasıyla birlikte de yaklaşık 40 kişiye istihdam olanağı sağlayacaklarını ifade eden Aslan, "Kriz ortamına rağmen işletme olarak büyümeye devam ediyoruz. Bu çerçevede ilçemizin en önemli dinamiklerinden biri olan besiciliğin GAP ile birlikte yaygınlaşmasına paralel olarak ortaya çıkan ihtiyaca iç pazarda cevap verebilmek için, ilçemizde yem fabrikası projesini hayata geçirmeye karar verdik" şeklinde konuştu.

İlçede besicilik sektörünün kriz nedeniyle durma noktasına geldiğine dikkat çeken Ergani Gıda A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Aslan, "İlçemizde yem ve besicilik sektörünü bekleyen çok büyük sıkıntılar var. Yem fiyatları yüksek, besici para kazanamıyor. Hayvanlarını satamayan besici zor durumda. İlçemizde besicilerimizin 30 milyon TL parası dışarıda takılı kalmış durumda. Et fabrikalarının birçoğu iflas etti. Besici aldığı yemin parasını ödeyemiyor, esnafa olan borcunu veremiyor. Şu anda tüm besi ahırları boş
durumda. Devletin besicilere yönelik teşvik uygulamasını gözden geçirerek yeni bir yapılanmayla Et Balık Kurumu'nu tekrar devreye sokması gerekiyor. Et Balık Kurumu'nun alımlara kota koymadan kesime başlaması, besicileri bir nebze de olsa rahatlatacaktır" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 6 Mart 2009 Cuma 10:52:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Murat ASLAN IP: 78.169.19.xxx Tarih : 17.03.2009 12:18:28

Başarılarınızın devamını diler açacağınız yem fabrikasınında ERGANİ halkı ve sizlere hayırlı,uğurlu olmasını yüce ALLAH,tan temenni ederim