8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Ergani Başkanı açıklama yaptı

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde 29 Mart yerel seçimlerinin ardından DTP'den Belediye Başkanı seçilen Fesih Yalçın, açıklamalarda bulundu.

Su sorunundan temizliğe, alt yapıdan üst yapıya kadar birçok konuda ilçede baş gösteren önemli sorunların derinine inerek kentsel dönüşüm çalışmalarına başlayacaklarını belirten Ergani Belediye Başkanı Fesih Yalçın, ilçeyi kısa zamanda temiz ve daha yaşanabilir bir şehir haline getireceklerini söyledi. İlçede ağırlık verilecek hizmetlerin başında su ve alt yapı gibi sorunların olduğunun altını çizen Başkan Yalçın, "Öncelikle su sorununa eğileceğiz. Önümüz yaz. İlçemizde başta su sorunu olmak üzere; çevre temizliği ve bazı mahallelerde çöp sorunu baş gösteriyor. İlçe merkezinin günde üç defa sulanması, mahallelerde çöplerin düzenli olarak toplanması ve genel temizlik çalışmalarının eksiksiz yerine getirilmesi için talimat verdim" diye konuştu.

Özellikle ilçenin yukarı kısmında kalan mahallelerin yıllardan beri hizmetten yoksun kaldığını belirten Başkan Yalçın, "Bunların başında yıllarca hizmetten yoksun kalan Saray Mahallesi başta olmak üzere birçok mahallede zaman kaybetmeden eş zamanlı çalışma başlatacağız. Özellikle Saray Mahallesi'nde bulunan vatandaşlarımızdan birçoğu, seçimlerde DTP'ye bu mahalleden oy çıkmadığı için buraya hizmet gitmediğini savunuyorlardı. Biz sanılanın aksine, çalışmalarımıza yıllarca hizmetten yoksun kalan Saray Mahallesi'nden başlayacağız. En başta altyapısını tamamlayıp üstyapıya ağırlık vereceğiz. Çünkü bu mahallemizin yolları çok kötü. Özellikle kış aylarında yağışlar nedeniyle yollar kullanılamaz hale geliyor. Kentsel dönüşüm projemizin ilk ayağını Saray Mahallesi'nde hayata geçireceğiz. Esnaflarımız vergisini ödeyip ayakta durmaya çalışıyor. Buna karşın ilçemize büyük ölçüde işportacı girişi söz konusu. Esnaflarımızı korumak, kayıt dışı ekonomiyle mücadele etmek için ilçede gerek görüntü kirliliğine neden olan gerekse esnafı zor durumda bırakan işportacılarla mücadele edip şehre giriş çıkışlarını kontrol altında tutacağız" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2009 Perşembe 17:31:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?