7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Ergani Belediyesi'ne 8 yeni araç

ERGANİ BELEDİYESİ'NE YENİ ARAÇ FİLOSU

Diyarbakır'ın Ergani Belediyesi, filosuna kazandırdığı 8 yeni hizmet aracını halka tanıttı.

Yaklaşık 1 milyon 500 Bin TL'ye mal olan 2 çöp aracı, 2 iş makinesi ve 4 şehir içi aracından oluşan filonun hayırlı olması dileğinde bulunan Ergani Belediye Başkanı Fesih Yalçın, alınan yeni araçlar ile hizmet kalitelerini artırdıklarını ifade eti. Yalçın, "Buradaki temel amacımız halkımıza hizmet yapmaktır. İlçemize layık hizmetlerin yapılabilmesi için belediye olarak kolları sıvadık. Halkımıza hizmet anlayışıyla çalışıyoruz. Şimdi hizmete sunacağımız araçlar da bu anlayışımızın bir göstergesidir. Hizmetlerimiz tabii ki bununla sınırlı kalmayacaktır. İleriki zamanlarda çok daha büyük hizmetlerimizi sizlerle paylaşacağız" dedi.

Belediye bünyesine katılan 8 yeni aracın şehir turu atarak halka tanıtılmasının ardından Belediye Başkanı Fesih Yalçın, "Hiçbir yerden kredi almadan kendi öz kaynaklarımızla 1 milyon 500 bin TL harcayarak yeni araçlar aldık. Buradaki temel amacımız, halkımıza hizmet yapmaktır. Bilindiği gibi geçen süreçte nüfusun artması ve hızlı kentleşme ile birlikte özellikle şehir içi ulaşım sorunu baş göstermeye başlamıştı. Biz, belediye olarak halkımızın gereksinimlerini karşılamak adına belediyemiz bünyesine katmış olduğumuz şehir içi minibüslerimizle halkımıza en iyi ve en hesaplı ulaşım hizmetini sunuyoruz. Şehir içi araç sayımızı ihtiyaca göre 2010 yılında 2 katına çıkartmayı planlıyoruz. Bunun yanında en büyük önceliğimiz; yine hızlı kentleşme ve nüfus artışına bağlı olarak ilçemizin başlıca sorunlarından olan temizlik sorunun bertaraf edilmesi olacaktır" diye konuştu.

Ergani halkının çıkarları için ne gerekiyorsa her anlamda elini taşın altına koyacağını belirten Başkan Yalçın, "Bizden önce borç batağında boğuşan belediyemiz, bizimle birlikte kâra geçti. Belediyeyi devraldığımız günden bu yana 2 milyon TL tasarruf yaptık. Hiçbir yerden borç almadan, kendi öz kaynaklarımızla yeni araçlar aldık. Tüm bunların yanında belediye personelimizin 1987 ile 1995 yılları arasında bulunan 270 bin TL tutarındaki KEY paralarını da yine kendi öz kaynaklarımızdan karşılayarak ödedik" dedi.

Vatandaşlara mezarlık ziyaretlerinde kolaylık sağlamak amacıyla Belediye Meclisi tarafından aldıkları karar çerçevesinde her perşembe akşamı Atatürk anıtı önünden ilçede bulunan mezarlıklara vatandaşları ulaştırmak için ücretsiz servis imkanı sağlayacaklarını belirten Belediye Başkanı Fesih Yalçın, "Vatandaşlarımızın her perşembe akşamı yaptıkları kabir ziyaretlerindeki ulaşım sıkıntısını gidermek için Belediye Meclisimizin aldığı karar doğrultusunda; Gülbaran, Çimento ve Hastane civarında bulunan mezarlıklarımıza ücretsiz servis imkanı sağladık. Bizler gücümüzü ve hizmet aşkımızı halkımızdan alıyoruz. Halkımız, şimdiye kadar tasavvur bile edemeyeceği Belediyeciliği bundan böyle bizimle görecekler" diye konuştu.

ERGANİ BELEDİYESİ'NE YENİ ARAÇ FİLOSU
İHA
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2009 Perşembe 19:23:05
Güncelleme :29 Ekim 2009 Perşembe 23:12:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?