7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Ergani eski cezaevi yıkılıyor

SAĞLIK OCAĞINA DÖNÜŞTÜRÜLMESİ KARARI ALINAN ERGANİ ESKİ CEZAEVİ YIKILIYOR

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde 2007 yılının Ağustos ayında yerleşim alanı içinde kaldığı gerekçesiyle kapatılan Şirinevler Mahallesi'ndeki Ceza ve Tevkif Evi, sağlık ocağına dönüştürülmesi amacıyla yıkıldı.

Diyarbakır Sağlık Müdürlüğü'nün, Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü ile yaptığı girişimler sonucu, cezaevinin sağlık ocağına dönüştürülmesine onay verilmesinin ardından cezaevi Sağlık Müdürlüğü'ne devredildi. Devir sonrası cezaevi binasının yıkılması çalışmaları sürerken Ergani Sağlık Grup Başkanı Dr. Serdar Oral eski cezaevinde incelemelerde bulundu. Oral, "Ergani Cezaevi'nin kapatılmasının ardından; Şirinevler Mahallesi'nin diğer sağlık ocaklarına ve hastaneye uzaklığı nedeniyle bu

mahallemizde bir sağlık ocağı ihtiyacı vardı. Arsa tahsisinin bitirilmesinin ardından yıkım ihalesi yapıldı. Buna müteakip yıkım gerçekleşti. Bundan sonraki süreçte yapı ihalesinin yapılmasının ardından sağlık ocağının inşası aşaması başlayacak. 6 aylık süre içinde sağlık ocağının bitmesini bekliyoruz. Bir zamanlar mahkumların rehabilitasyonunun yapıldığı tutukevi, artık insanlara sağlık hizmeti verecek" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2010 Perşembe 11:57:05
Güncelleme :8 Nisan 2010 Perşembe 22:28:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?