5
Mayıs
2024
Pazar
DİYARBAKIR

Ergani'de alt yapı çalışmaları

Diyarbakır'ın Ergani Belediyesi, Sanayi Mahallesi'nde alt yapı çalışmalarını tamamlarken, üst yapı çalışmalarında da son safhaya geldi.


Sanayi Mahallesi'nde devam eden kilitli parke taşı döşeme çalışmalarını denetleyen Belediye Başkanı Nadir Bingöl, yaptıkları çalışmaların meyvelerini almaya başladıklarını belirterek, "Bilindiği gibi Sanayi Mahallesi kentimizin alt kısmında olduğu için özellikle kış aylarında yağmur suları sebebiyle zor şartlar altındaydı. Kış mevsimi gelmeden program dahilinde başlattığımız çalışmalar neticesinde bu mahallemizin alt yapısını topyekün tamamladık.

Caddelerde yaptığımız ızgara takviyeleri sayesinde yağış
suları tehlikesini de bertaraf etmiş olduk. Şimdi ise 15 bin metrekarelik bir alana sahip olan Sanayi Mahallesi'nin 7 bin metrekarelik kısmını da kilitli parke taşıyla döşemiş bulunmaktayız. Bu oran mahallenin hemen hemen yarısına tekabül etmektedir. Kilitli parke taşı çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Yaklaşık 1 ay gibi bir sürede üst yapı çalışmalarını da tamamlayıp program dahilinde olan diğer mahallelerimize yoğunlaşacağız. Özellikle okul sezonunda bu mahallenin Lise caddesi kısmında yoğunlaşarak bu sayede öğrencilerin okula gidiş ve gelişlerinde zorluk yaşamamalarını sağlayacağız" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 6 Eylül 2007 Perşembe 20:31:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?