8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Ergani'de DTP zaferi

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde büyük çekişmeye sahne olan Belediye Başkanlığı yarışını 6 bin oy farkla DTP adayı Fesih Yalçın kazandı.

Bu, DTP'nin ilçedeki üçüncü zaferi oldu.

29 Mart'ta ilçe merkezinde 36 bin 434 kişi Ergani Belediye Başkanı olarak görmek istediği aday için oy kullandı. İlçe halkı DTP'li Belediye Başkan Adayı Fesih Yalçın'ı 15 bin 469 oyla seçerek DTP ile 5 yıl daha devam dedi. Resmi sürecin ardından İlçe Seçim Kurulu'ndan mazbatasını alarak belediye başkanlığı koltuğuna oturacak olan Fesih Yalçın yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

"Halkımızın çok değerli ve kutsal olan iradesi ile belediye başkanlığını kazanmış bulunmaktayız. Bu karar ve iradenin göstermiş olduğu doğrultuda çok yakın bir zamanda çalışmalarımıza başlayacağız. Yoğun ve bir o kadar stresli bir ortamda bazen de bir bayram havasında geçen seçim çalışmalarını geride bırakmış durumdayız. Biz alacağımız bu bayrakla bu yarışta emeği olanların emeğinin karşılığını toplum olarak alacağımız inancıyla bütün enerjimizi en çok kanalda harcayacağımızı ve halkımız arasında hiçbir ayırım yapmadan partili partisiz eşit bir şekilde hizmetlerimizi yapmaya çalışacağız. Bu zafer Ergani'nin zaferidir. Bu zafer gençlerin, kadınların zaferidir. Oylarıyla beni bu halka hizmetle onure eden herkese sonsuz minnetlerimi sunarım."
 

iha
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2009 Perşembe 14:51:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?