7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Ergani'de İhale yolsuzluğu iddiası

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde hizmete girecek olan Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi için yapılan tıbbi sarf malzeme alımı ihalesinde usulsüzlük yapıldığı yönünde iddialar üzerine Cumhuriyet Savcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

Soruşturma kapsamında, iddialarla ilgisi oldukları ileri sürülen 3 hekim gözaltına alındı.

Hizmete girmesi planlanan Ergani Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi için yapılan tıbbi sarf malzeme alımı ihalesinde rekabet ortamının sağlanmadığı ve usulsüzlük yapıldığı yönünde Ergani Cumhuriyet Savcılığı'na yapılan şikayet üzerine savcılık, ihale dosyalarına incelenmek üzere el koydu. İhale ile ilgili iddialar Savcılık tarafından incelenirken, soruşturma çerçevesinde, Ergani Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Deniz Özbilici ve ihale komisyonu üyeleri Diş Hekimleri V.T. ile B.K., polis tarafından gözaltına alınarak savcılığa sevk edildiler. Soruşturma kapsamında Başhekim Özbilici'nin ifadesine başvuruldu.

Savcılığa sevk edilmeden önce konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Özbilici, "Söz konusu ihalede yasal prosedüre uygun hareket ettik. İhale şartları eksiksiz yerine getirilmiştir. İnceleme sonunda suçsuz olduğumuz anlaşılacaktır" dedi.
800 bin TL'lik ihalede büyük vurgun yapıldığı iddia ediliyor.

iha
Yayın Tarihi : 25 Mart 2009 Çarşamba 18:53:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?