7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Ergani'de kasaplara denetim yapıldı

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde bazı kasapların sattıkları kıymalara sakatat ve boya gibi katkı maddesi karıştırdığı iddia edildi.

Kırmızı renkte görünen kıymaları aldıktan sonra kullanılan katkı maddelerinin açıkça belli olduğunu belirten vatandaşlar, yetkililerden ilçede gıda ürünleri satan esnaflara karşı denetim yapılmasını istedi. Vatandaşlar, "Et yada kıyma alırken sağlıklı olup olmadığını anlamamız mümkün olmuyor. Ancak, havaların ısınmasına rağmen birçok kasap esnafı etlerini, buzdolaplarına koymaksızın dışarıda sergiliyorlar. Yetkililerden halk sağlığıyla oynayan esnaflara göz açtırmamalarını bekliyoruz" diye konuştular.

İlçede özellikle her köşe başında tezgahlarda açık bir şekilde satılan çiğköftelerin de sağlığa zararlı olduğunu belirten uzmanlar ise, "Çiğ et yemek çok tehlikeli. Et pişirildiği zaman hastalıkların yarattığı sakıncalar ortadan kalkıyor, ette bulunması muhtemel olan trişin, tenya gibi parazitlerin yumurtaları da ölüyor. Çiğköfte yediğiniz zaman bütün bu hastalık ve parazitlerin yarattığı tehlikelere karşı savunmasız kalıyoruz" diye konuştular.

KASAPLARA 10 GÜN SÜRE VERİLDİ
Öte yandan İlçe Tarım Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, ilçedeki kasaplara yönelik denetim gerçekleştirdi. Yapılan denetimlerde; satılan et ürünlerinin buzdolabında ve hijyenik ortamlarda muhafaza edilmesi gibi birçok kriter kasaplara tebliğ edilirken, söz konusu kriterlerin yerine getirilmesi için esnaflara 10 gün süre verildi. Verilen sürenin ardından yapılacak denetimlerde belirlenen kurallara uymayan esnaflara cezai işlem uygulanacağı kaydedildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2009 Perşembe 17:50:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?