7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Ergani'de köylüye inek yardımı

Diyarbakır'ın Ergani Kaymakamlığı ile GAP İdaresi'nin ortaklaşa yürüttüğü 160 başlık süt sığırcılığı projesi kapsamında yapılan kura çekimi sonucunda, GAP idaresi'nin havza geliştirme projesi kapsamında bulunan 6 köydeki 40 çiftçiye kişi başı 4 inek dağıtıldı.

Ergani Aynur Sarı İlköğretim Okulu konferans salonunda yapılan kura çekiminde çiftçilere hitaben konuşan proje sorumlusu Veteriner Hekim Hüseyin Gül, şunları söyledi:

"Bilindiği üzere bölgemizde süt sığırcılığı, ağırlıklı olarak yerli ırk hayvanlar üzerinden yapılmaktadır. Yerli ırk hayvanların süt üretiminin düşük olması nedeniyle süt üretimi de aynı nispette karlı olmamaktadır. Söz konusu proje ile ilçemize süt verimi yüksek, kültür ırkı hayvanlar getirildiğinden, süt sığırcılığı daha cazip hale gelecektir. İlçemizde 5 yıl süreyle uygulanacak proje ile hayvanların süt projeksiyonu dikkate alınarak yapılan değerlendirmeye göre, 2 milyon TL net bir kar sağlanacaktır.

Ayrıca Tarım ve Köyişleri Bakanlığımızca sadece kültür ırkı anaç hayvanlara destekleme verildiğinden, üreticilerimiz aynı zamanda bu desteklemelerden de faydalanabileceklerdir."

Projenin önemine vurgu yapan Ergani Kaymakamı Enver Ünlü ise, çiftçilerin bu projeden elde ettikleri gelir ile hem kendilerini hem de köylerini kalkındıracaklarının altını çizerek, "Bu proje çok önemli bir projedir. Başarıya ulaşıldığı takdirde diğer projelere önderlik edecek nitelikte bir projedir. Bundan sonraki projelerin başarısı, bu projenin başarısına bağlıdır. Dolayısıyla bu projeyi çok önemsiyoruz" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2009 Cuma 11:31:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?