7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Ergani'de SGK merkezi açıldı

ERGANİ'DE SGK MERKEZİ AÇILDI

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Şubesi açıldı.

Kemaliye Mahallesi, Esnaf Sanatkarlar Kredi Kooperatifi hizmet binasının ikinci katında hizmete sunulan SGK Ergani Merkezi'nin açılışı Ergani Kaymakamı Ramazan Yıldırım, Belediye Başkanı Fesih Yalçın, SGK İl Müdürü Mehmet Şahin, Diyarbakır Esnaf Odaları Birliği Başkanı Alican Ebedinoğlu, oda başkanları, banka müdürleri, SGK müdür yardımcıları, muhasebeciler ve esnafın katılımıyla gerçekleştirildi. Törende konuşan SGK İl Müdürü Mehmet Şahin; SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı'nın aynı çatı altında

buluşturulmasının reform olarak değerlendirildiğini ifade ederek, "Sosyal Güvenlik Kurumu'nun temel amacı, sosyal sigortalılık ilkelerine dayalı etkin, adil, kolay ulaşılabilir, mali açıdan sürdürülebilir, çağdaş standartlarda sosyal güvenlik sistemini yürütmektir. Sosyal güvenlik kişilerin başkalarına muhtaç olmadan yaşamlarını teminat altına almalarını amaçlayan bir sistem olarak tanımlanmakta. Ülkemizde var olan bir gerçek sosyal güvenlik. Bu sistemin güvenlik ve istikrarı, birey ve toplum hayatımızı

doğrudan ilgilendirmektedir'' dedi.

Belediye Başkanı Fesih yalçın, "Sosyal Güvenlik Kurumu'nun ilçemizde açılması sevindirici bir gelişme. Bir ülkede sosyal güvenlik çok önemli. Biz de ilçe halkı olarak bu bilinçle yola çıkarak Sosyal Güvenlik Kurumumuzu sonuna kadar desteleyeceğiz" şeklinde konuştu.

Kaymakam Ramazan Yıldırım, "İlçemizde SGK'nın olamayışı büyük bir eksiklikti. Sosyal Güvenlik Kurumu'na teşekkür ediyorum. Bu eksikliğin giderilmesiyle ilçemiz esnafı, sanayicisi ve işverenler tarafından büyük bir sevinçle karşılanmaktadır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından SGK Merkezi'nin kurdelesi kesilerek açılışı gerçekleştirildi. Daha önce işlemleri için Diyarbakır'a giden Erganililer, artık işlemlerini ilçede yaptırabilecek. İl merkezinde çözülebilecek işlemlerin de Sosyal Güvenlik Merkezi'nden takibinin yapılabileceği belirtildi.

ERGANİ'DE SGK MERKEZİ AÇILDI
İHA
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2010 Çarşamba 09:38:02
Güncelleme :3 Şubat 2010 Çarşamba 14:11:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?