7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Ergani'de su projesi

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde Belediye Başkanı Fesih Yalçın, ilçenin 200 yıllık su ihtiyacını karşılayacak projeyi hayata geçireceklerini söyledi.

Yalçın, Sögütalan köyünde bulunan ve baraja dökülen kaynak suyunun ilçenin 200 yıllık su ihtiyacına cevap verecek düzeyde olduğunu belirtti.
Ergani Belediye Başkanı Fesih Yalçın, "DSİ'nin istimlak ettiği söz konusu su kaynağını belediyemize tahsis ettik. Projenin hayata geçmesi 2 seneyi bulacak. Bu süre zarfında ilçemizin su sorunu yaşamaması için Çimento Fabrikası altında bulunan alan ile Hoşan mevkiinde açtığımız kuyularda yüksek debili su kaynakları bulduk. Halkımız bundan böyle su sorunu yaşamayacaktır" diye konuştu.

İlçede yürütülen çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Yalçın, çalışmaları şöyle değerlendirdi:  "Şirinevler Mahallesi'nde yarım kalan cadde ve sokaklarda çalışmalar yapılırken, kapalı spor salonunun üst kısmında bulunan ilçenin kanalizasyon atıklarının aktığı ve yıllarca üstü açık bir şekilde birçok çocuğun ölümüne neden olan kanalizasyon deresinin üzerini kapattık. Vatandaşlarımıza Saray Mahallesi için söz vermiştim. Sözümü tutuyorum. Yıllarca hizmetten yoksun kalan bu mahallemizde çalışmalara başlanıldı. Yakın zamanda Saray Mahallesi özlediği ve hak ettiği günlere dönecektir."
 

iha
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2009 Cuma 14:06:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?