8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Ergani'de susuz köy kalmadı

Diyarbakır'ın Ergani Kaymakamı Enver Ünlü, ilçede görev yaptığı 3 yıl içinde, yaklaşık 100 köy ve mezrada içme suyu, yenileme, tesis geliştirme ve sondaj olmak üzere birçok çalışma yapıldığını söyledi.

Ergani Kaymakamı Enver Ünlü, içme suyu şebekesi tamamlanan merkeze bağlı Ortayazı köyüne yaptığı ziyarette, vatandaşlara verdiği su sözünü yerine getirdiğini bildirdi. Ortayazı köy konağında vatandaşlarla bir araya gelerek sohbet eden ve sorunlarını dinleyen Kaymakam Ünlü, 3 yıl önce ilçede göreve başladığı dönemde verdiği "Susuz köy kalmayacak" sözünü hatırlatarak, geçen süreçte hedeflenen düzeyin yüzde 98'ine ulaştıklarını kaydetti.

Kaymakam Ünlü, "Kaynak yetersizliği nedeniyle sıkıntı yaşanan birkaç köy ve mezramız var. Bu yerleşim birimlerinin suya kavuşmaları için çalışmalar devam etmektedir. Ergani'deki 3 yıllık görevimiz boyunca imkanlar ve ödenekler nispetinde elimizden geleni yaptık. Son 3 yılda yaklaşık 100'e yakın köy ve mezrada içme suyu, yenileme, tesis geliştirme ve sondaj olmak üzere birçok çalışma yapıldı" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2009 Perşembe 13:44:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?