7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Ergani'de toplu 'evet'

Diyarbakır'ın Ergani Kaymakamlığı tarafından düzenlenen toplum nikah töreninde 37 çiftin resmi nikahları kıyıldı.

Ergani Kaymakamlığı, Nüfus Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) ile muhtarların ortaklaşa düzenledikleri nikah töreninde, maddi durumu iyi olmayan 37 çiftin resmi nikahı kıyıldı.

Şehit Aynur Sari İlköğretim Okulu konferans salonunda yapılan nikah törenine Kaymakam Enver Ünlü, Belediye Başkanı Fesih Yalçın, Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç, Milli Eğitim Müdürü Behçet Tekdemir, daire amirleri, evlenen çiftler ve birçok vatandaş katıldı.

Nikah öncesi Belediye Başkanı Fesih Yalçın, Kaymakam Enver Ünlü ve daire amirleri ile birlikte halay çektiler. 5 çift sembolik olarak giydikleri gelinlik ve damatlıklarla törene son model ciplerle getirildi. Toplu nikah töreninde konuşma yapan Kaymakam Ünlü, "İlçemizde maddi sıkıntılar içinde bulunan vatandaşlarımızın ücretsiz toplu nikahını gerçekleştiriyoruz. Paylaşılmayan hiçbir şey bize ait değil. Neyi paylaşabiliyorsak o bize aittir. Bugün çiftlerin mutluluklarını paylaşıyoruz, dolayısıyla bu mutluluk hem onların mutluluğu hem de bizim mutluluğumuz. Bu mutluluk tablosunun gerçekleştirilmesine vesile olan tüm arkadaşları kutlarım" dedi.

Daha sonra Belediye Başkanı Yalçın'ın kıydığı toplu nikahta Kaymakam Enver Ünlü ve eşi Sema Ünlü evlenen çiftlerin nikah şahitliğini yaptı. Çiftlere yarım ve çeyrek altın hediye edilirken, çiftler doyasıya halay çekti. Nikah töreni sonunda son model otomobillerle şehir turu attırılan çiftler evlerine bırakıldı.

iha
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2009 Çarşamba 00:42:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?