3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Ergani'de yeni su kaynağı bulundu

Ergani ilçesi Hoşan bölgesindeki su kuyularının yanında başlatılan sondaj çalışmalarında 120 metrede, saniyede 20 metreküplük yeni bir su kaynağı bulundu.
Kaynağın çıktığı Hoşan bölgesine giden Ergani Belediye Başkanı Nadir Bingöl, "Yeni kuyumuz tüm halkımıza hayırlı olsun" dedi.

Belediye Başkanı Nadir Bingöl, ilçenin yaz aylarında su sıkıntısı yaşamaması için başlattıkları su kaynak çalışmalarında Hoşan civarında yeni bir su kuyusu açtıklarını ve burada mutlu sona ulaştıklarını belirtti. Amaçlarının yaz aylarında meydana gelebilecek su sıkıntılarının önünü almak olduğunu ifade eden Başkan Bingöl, son zamanlarda ilçedeki bazı mahallelerde su sıkıntısı olduğu yönündeki haberlere açıklık getirerek bu aşamada kaynak bakımından herhangi bir sıkıntı bulunmadığını ancak zaman zaman elektrik kesintileri sonucu meydana gelen arızalar nedeniyle bazı bölgelerde bu arızalardan kaynaklı kesinti olduğunu kaydetti. Çetin kış şartlarına rağmen çalışmaların devam ettiğini belirten Başkan Bingöl, "Amacımız yaz aylarında vatandaşlarımıza su sıkıntısı çektirmemektir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2008 Cuma 15:44:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?