7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Ergani'li aile yardım bekliyor

Diyarbakır'ın Ergani ilçesi İsmet Paşa Mahallesi'nde 2 göz odalı evde ikamet eden Çağlı ailesi, kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor.

10 nüfusla 2 odalı evde yaşam mücadelesi veren Çağlı ailesi, 7 aydan beri ev kirasını ödeyemediği için evden çıkarılma korkusu yaşıyor. Böbrek hastası olduğu için çalışamayan işsiz baba M. Nuri Çağlı'nın bir kızının ayağı kırık, bir oğlu ise kalp hastası. Bir yandan geçim sıkıntısı çeken, öte yandan çocuklarının tedavisi için yetkililerin kendilerine sahip çıkmasını bekleyen Çağlı ailesinin içinde bulunduğu durum yürekleri parçalıyor.

Hastalığı nedeniyle çalışamayan; ancak çobanlık yaparak geçimlerini sağladığını ifade eden aile reisi Nuri Çağlı, "10 nüfuslu bir aileyiz. 13 yaşındaki kız çocuğumun ayağı kırık ve okula gidemiyor. 9 yaşındaki oğlum ise kalp hastası. Sefalet içinde yaşıyoruz. Kaymakamlık kışlık kömür yardımında bulundu. 7 aydan beri ev kiramızı ödeyemedik. Mutfak tüpümüzü bile komşular dolduruyor. Gerçekten çok zor durumdayız. Çocuklarımın tedavisi ve ailemin geçimini sağlamak için birilerinin yaşadığımız bu sefaleti görmesini ve bize yardım etmesini bekliyoruz" diye konuştu.

 

iha
Yayın Tarihi : 12 Mart 2009 Perşembe 12:10:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?