7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Erganili izcilerden ağaçlandırma

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde İzci Grubu, bahar etkinlikleri çerçevesinde Öğretmen Okulu bünyesinde bulunan İzci Evi ağaç dikim alanında fidan dikti.

Geçtiğimiz yıl, ilçedeki izcilik faaliyetlerine destek amaçlı açılan İzci Evi'nin restorasyonu konusunda büyük uğraşlar sonucu önemli katkılar sağladıklarını ifade eden İlçe İzci Kurulu Başkanı Fırat Kaplan, şunları söyledi:

"Kişisel girişimlerimiz sonucu izci evimiz için çeşitli kurumlardan aldığımız birçok malzeme, ilçemizdeki yaklaşık 400 izcinin burada rahatça barınabilecekleri ve faaliyet gösterebilecekleri hale getirilmeye çalışılmıştır. İzci evimizde mevcut olan birtakım sıkıntıların giderilmesi için her türlü yardım talebine açığız. Çünkü izcilerimiz burada izci liderleri arkadaşlarımızın gözetiminde; ağaç dikimleri ve çeşitli aktiviteler yaparak kötü alışkanlıklardan alıkoyularak, sağlıklı birer birey olarak yetiştiriliyorlar."

Ergani İzci Kurulu Başkanı Kaplan, izci evinin gelecek yardımlarla yapılandırılarak bölgeye hitap edecek bir konuma gelebileceğini vurguladı.
 

iha
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2009 Perşembe 13:20:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?