7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Ergani'ye AB destekli tesis

Avrupa Birliği, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ile Türkiye Futbol Federasyonu tarafından gerçekleştirilen proje çerçevesinde, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da 11 ilin 15 ayrı bölgesinde tam donanımlı spor kompleksi yapılacak.

Avrupa Birliği (AB), Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ve Türkiye Futbol Federasyonu tarafından gerçekleştirilen ''İnstrument Por Pre-Accession Assistane'' (İPA), 'Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı' projesi çerçevesinde, aralarında Diyarbakır'ın Ergani ilçesinin de bulunduğu Doğu ve Güneydoğu Anadolu'dan 11 ilin 15 ayrı bölgesinde sentetik yüzeyli futbol sahası, koşu parkuru, soyunma odaları ve eğitim binası olan tam donanımlı spor kompleksi yapılacak.

Projeye AB'den 15 milyon euro aktarılacak. Proje kapsamında Ergani ilçesinde 15 bin metrekare alanda inşa edilecek spor kompleksinin yer bildirimi Ergani Kaymakamlığı tarafından yapıldı. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Kaymakam Enver Ünlü, şunları söyledi:

"Avrupa Birliği destekli söz konusu proje kapsamında, ilçemize ikinci bir sentetik yüzeyli ve tam donanımlı spor kompleksi yapılacak. Bu kapsamda uygun yer tespitini tamamlayarak gerekli raporu Gençlik Spor Genel Müdürlüğü'ne gönderdik. Bilindiği üzere ilçemizde bu yıl inşaatı tamamlanarak kullanılabilir hale gelen sentetik yüzeyli bir futbol sahamız mevcut. Söz konusu proje ile de yaklaşık 1 yıl içinde hayata geçmeyi bekleyen tam donanımlı spor kompleksi sayesinde ilçemizin önemli dinamiklerinden olan sporu daha aktif hale getirerek, ilçemizi profesyonel müsabakaların yapılabileceği önemli bir merkez haline getireceğiz."
 

iha
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2009 Perşembe 13:35:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?