7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Ergani'ye Acil Kurtarma aracı

Diyarbakır'ın Ergani İlçe Belediyesi ilçede meydana gelen trafik kazalarına acil müdahalelerde bulunabilmek amacı ile tek olacak nitelik ve özelliklerde bir AKS (Acil kurtarma servis) aracı aldı.

Ergani Belediyesi kurtarma aracı alarak itfaiye parkındaki araç sayısını, biri merdivenli olmak üzere 3'e ulaştırdı. Böylelikle belediyenin itfaiye filosu diğer ilçelere göre güçlü bir konuma yükseldi.

Alınan AKS aracında bulunan ekipmanları öğrenmeleri için eğitilen itfaiye personeli araçların nasıl kullanılacağı konusunda eski bir araçta deneyerek bilgilendirildiler. Ergani Belediyesi İtfaiye Müdürü Mehmet Tekin, aracın teknik donanımları, ekipmanları ve özellikleri açısından Ergani'de tek olacağını
söyleyerek, ''Araç üzerinde 3 tonluk su tankeri, 25 metre ileriye su basma özelliği sağlayan yüksek basınçlı su basma pompaları, 250 litre köpük haznesi, trafik kazalarında acil kurtarma için kesme ayırma aletleri, teleskopik silindir, araçları havaya kaldırabilmek için hava yastıkları, cam kesme aparatları, yanmaz itfaiyeci elbiseleri gibi acil kurtarmalarda önemli ve gerekli ekipmanlar bulunuyor" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2009 Perşembe 16:16:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?