7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Ergani'ye yem fabrikası

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde faaliyet gösteren un fabrikası ekonomiye katkı sağlaması için kendi arazisi içinde bir yem fabrikası kurdu.

Ergani Un ve Yem Fabrikası'nın açılışına ilçenin besicileri ve birçok esnaf davet edildi. Açılış sırasında Ergani Un ve Yem Fabrikası'nın bahçesinde yaklaşık bin kişiye yemek verildi. Bir ton pirinç pilavının pişirildiği ve 10 büyükbaş hayvanın kesildiği yem fabrikasının açılışında misafirlere yemek verildi. 5 dönüm alana kurulan ve ilçenin yem ihtiyacını karşılamak amacıyla açılan yem fabrikasında günde 15 ton yem üretildiğini belirten Ergani Un ve Yem Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Emin Aslan, "Fabrikanın resmi açılışı yerine besiciler ve ilçenin esnafları ile bu açılışı gerçekleştirdik. Yeni açmış olduğumuz fabrikanın amacı ise, ilçemizin yem ihtiyacını karşılayacak bir fabrikanın atıl durumda olduğu ve fabrikanın ne zaman üretime geçeceği belli değildi. Bizler de şirket olarak yem fabrikasının kurulması kararını aldık, yaklaşık 2 yıl içerisinde fabrikamızı faal hale getirdik. Bölgemiz, hayvancık ve tarımla ekonomisini ayakta tutuyor. Yem fabrikası olmadığı için çiftçilerimiz yemlerini dışarıdan getiriyordu'' dedi.

Hayvancılık sektörü için önemli katkıları olacak yem fabrikasının kuruluşunda 10 işçi istihdam edildiğini ve günde 15 ton yem üretimi yapılacağını belirten Aslan, ``Fabrikanın ihtiyacı olan ham maddeyi bulmakta zorluk çekmedik. 1 yıl stok yaptık bu konuda sıkıntı çekmeyeceğiz. Fabrikanın hayvancılığa fayda getireceğine inanıyorum'' şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2009 Çarşamba 11:53:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?