5
Mayıs
2024
Pazar
DİYARBAKIR

Ermeni Patriği Ateşyan, Baydemir'i ziyaret etti

Türkiye Ermeni Patriği Mesrob Mutafyan'ın vekili Aram Ateşyan, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'i ziyaret etti.


Diyarbakır Kilisesi ve Çeltik Kilisesi'nin restorasyonunu yerinde incelemek için Diyarbakır'a gelen Türkiye Ermeni Patriği vekili Aram Ateşyan ile Diyarbakır Sur Sarkis Gregos Hıdır İlyas Kilisesi Vakfı Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'i makamında ziyaret etti. Ziyaret esnasında bir konuşma yapan Aram Ateşyan, Diyarbakır'a Osman Baydemir'le tanışmak için geldiklerini belirterek, "Arkadaşlarımız büyük bir yük altına girdi. Diyarbakır ve Çeltik Kilisesi viran halde. Onun onarımıyla ilgili proje onaylandı. Moloz ve toprakların temizlenmesi için durumu yerinde görmeye ve sizden destek istemeye geldik. Kiliselerin onarımıyla birlikte gerek yurtiçinden gerekse yurtdışından bir çok insan hevesle Diyarbakır'ı ziyarete gelecektir" dedi.


Başkan Baydemir ise, Diyarbakır'ın bu tür ziyaretlere ihtiyacı olduğunu belirterek, "Kentimizin yüreği o kadar büyük ki, tüm farklılıkları ve tüm zenginlikleri kucaklamaya hazır bulunuyor. Biz kentimizde yaşayan tüm yurttaşlarımızın hizmetkarıyız. Yapabileceğimiz her türlü desteği, dayanışmayı ulaştırmaktan onur duyacağız. Sizleri kutluyor ve başarı diliyorum. Umuyor ve diliyorum ki bu başarınızda bizlerinde bir nebze katkısı olur" diye konuştu.


Daha sonra Osman Baydemir, gelen heyete çiçek ve bir tablo hediye etti.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Ağustos 2007 Perşembe 18:51:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?