8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Ermeni patriği Atesyan Diyarbakır'da

TÜRKİYE ERMENİ PATRİĞİ ATESYAN DİYARBAKIR'DA

Türkiye Ermeni Patriği Aram Atesyan ve beraberindekiler Diyarbakır'da "Kültürlerin Buluştuğu Yenikapı Sokağı Projesi"ni hazırlayan Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş'ı makamında ziyaret etti.

Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, Türkiye Ermeni Patriği Aram Atesyan'ın ziyaretinden dolayı büyük memnuniyet duyduklarını belirterek, "Proje kapsamında, Yenikapı Sokak'ta bulunan anıtsal dini yapılar olan Surp Gregos Kilisesi, Şeyh Matar -Dört Ayaklı Minare- Camii, Mor Petyum Kilisesi ile geleneksel sivil mimarlık örnekleri olan tarihi evlerin ve hamamların restore edilerek işlevsel hale getirilmesi, sokağın yeniden özgün yapısına kavuşturularak bölge turizmine açılmasını hedefledik. Tarihte

Müslümanlar, Şemsiler, Ermeniler, Keldaniler, Süryaniler ve Yahudilerin birlikte yaşadığı yer olarak bilinen anıtsal dini yapıların bulunduğu ve şimdi çoğu harap olmuş yapıların yeniden Yenikapı'da hayat bulmasına çalışacağız. Projeyle birlikte, farklı kültürlere ev sahipliği yapan Diyarbakır'ın dokusunda taşıdığı zenginliği canlandırması, yapılara verilen işlevlerle ekonomik kazanç sağlayacaktır. Bu konuda desteklerinizi bekliyoruz" diye konuştu.

Tarihte farklı dinlere mensup insanların birlikte yaşadığı yer olarak bilinen anıtsal dini yapıların bulunduğu ve şimdi çoğu harap olmuş yapıların yeniden Yenikapı'da hayat bulmasına çalışılacak olan projeyi yerinde görmek için kente gelen ve Keldani Kilisesi'nde ayin yönetecek olan Türkiye Ermeni Patriği Aram Atesyan, belediyenin diller ve dinler ile ilgili yaptığı çalışmalardan dolayı memnun olduklarını ve bu projeyi destekleyeceklerini söyledi.

Başkan Demirbaş ve Türkiye Ermeni Patriği Atesyan daha sonra Keldani Kilisesi'ne gittiler. Patrik Atesyan, Keldani Kilisesi'nde düzenlenen ayini yönetti.

TÜRKİYE ERMENİ PATRİĞİ ATESYAN DİYARBAKIR'DA
İHA
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2009 Cuma 15:36:01
Güncelleme :30 Ekim 2009 Cuma 16:51:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?