7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Eşe çiçek alma 'cezası'

Üzerine kuma getirdiği eşine ve çocuğuna şiddet uyguladığı gerekçesiyle yargılanan kişi, duruşmada “Eşime bugüne kadar çiçek götürmüş değilim” deyince, eşine beş ay boyunca çiçek götürme cezasına çarptırıldı.

Diyarbakır 1. Sulh Ceza Mahkemesinde yargılanan yedi çocuk babası kapıcı Hayrettin Çetintaş, resmi nikahlı eşinin yanı sıra bir kadınla da imam nikâhıyla yaşadığını, ancak aralarında hiçbir sorun olmadığını savundu:
“Bazen dargınlıklar oluyor. İkinci eşimi yeni aldım. Kendisi yeni geldiğinden midir bilmiyorum ağzını dahi açmıyor. Ama eski karım bana illallah çektiriyor. Ayrı ev istiyor. Kapıcılık yapıyorum ve çok yoruluyorum. Bana yardımcı olmayan 10 yaşındaki çocuğuma vurmuş olabilirim.”

Sanık Çetintaş, “İlk eşimin doğum gününü ve evlilik yıldönümünü filan bilmem. Bugüne kadar da çiçek filan götürmüş değilim” deyince hâkim, sanığa haftada bir defa olmak üzere beş ay boyunca eşi Ayşe’ye çiçek götürme cezası verdi. Baba, oğlu Hasan’ı dövdüğü için de beş çocuk gelişimi kitabı okuyacak.

aa
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2009 Pazartesi 16:29:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?