7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Eşe dayak atanın maaşı eşine

Tüm Bel-Sen Diyarbakır Şubesi tarafından 4 belediyeyle imzalanan 2 yıllık toplu iş sözleşmesinde, eşine dayak atan memurun maaşının eşine verilmesi ve çalışanlara yerel dil eğitimi verilmesi gibi maddeler de yer aldı. 

Tüm Bel-Sen ile Bağlar, Yenişehir, Kayapınar ve Sur Belediyeleri arasında 2 yıllık toplu iş sözleşmesi imzalandı. Bağlar Belediyesi Konferans Salonu'nda düzenlenen imza törenine, Bağlar Belediye Başkanı Yurdusev Özsökmenler, Kayapınar Belediye Başkanı Zülküf Karatekin, Yenişehir Belediye Başkanı Fırat Anlı, Sur Belediye Başkan Vekili Nakşi Sayar ve Tüm Bel-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Edip Yaşar katıldı. Törende konuşan Edip Yaşar, bugünün kamu emekçileri adına önemli bir gün olduğunu belirterek, "Uluslararası hukukun ve Anayasa'nın bize tanıdığı haklarımızı kullanmamızı pratikleştirecek bir gün yaşıyoruz. Bugün yapacağımız toplu sözleşme, aynı zamanda tüm Türkiye'deki kamu emekçilerinin toplu sözleşme yapma hakkının önünü açacaktır" dedi. 

Sözleşmeye göre, belediye çalışanlarının hizmet sundukları halkla iletişim kurabilmeleri için yerel dillerin öğretilmesi konusunda önlem alınması hükme bağlandı. Ayrıca eşine şiddet uygulayan çalışanların mali ve sosyal yardımları çalışanın eşine ödenecek. Sözleşmeye göre birinci yıl için her ayın 15. günü net olarak 250 YTL iyileştirme zammı ödenecek olan sendika üyesi çalışanlara, ikinci yıl iyileştirme zammı 20 YTL arttırılmak suretiyle 270YTL olarak ödenecek. Çalışanlara ayrıca 300 YTL evlenme yardımı, 100 YTL doğum yardımı, çalışanın görev esnasında kaza sonucu ölümü halinde 3 bin 500 YTL, vefatı halinde yasal mirasçılarına 500 YTL, anne-baba, eş ve çocuklarının ölümü halinde 250 YTL ölüm yardımı, Kurban Bayramı, Ramazan Bayramı ve yılbaşında her biri için birinci yıl 150 YTL, ikinci yıl için 200 YTL yardım yapılacak.
İHA
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2006 Perşembe 16:09:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?