5
Mayıs
2024
Pazar
DİYARBAKIR

Eşe şiddet hapis getirdi

Diyarbakır'da eşine şiddet uyguladığı gerekçesiyle iki defa yargılanan ve hakkında, “eşine karşı şiddet ve korkuya yönelik davranışlarda bulunmasının yasaklanmasına ve bu yasağa uymaması halinde tutuklanmasına” karar verilen kişi, aynı suçu işleyince hapis cezasına çarptırıldı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına başvuran G.A, bir süre önce kendisine şiddet uyguladığı için şikayetçi olduğu eşi Nurettin Ay'ın, daha önce verilen mahkeme kararını ihlal ederek kendisini darp ettiğini öne sürdü.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca açılan davanın duruşması, Diyarbakır Sulh Ceza Mahkemesinde yapıldı.
Sanık Nurettin Ay, savunmasında, Diyarbakır 2. Asliye Hukuk Mahkemesinde yargılandığı davada hakkında verilen kararı anımsatarak, eşine olumsuz bir davranış sergilemediğini, eşinin eski davadaki raporları kullanarak hakkında şikayetçi olduğunu öne sürdü.

Mahkeme heyeti, sanık Nurettin Ay hakkında daha önce Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından verilmiş karar bulunmasına rağmen eşini darp ettiğinin tüm dosya kapsamından anlaşıldığını belirti.

Mahkemede, Nurettin Ay, 4320 sayılı yasanın 2/4 maddesi uyarınca 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Ay'ın cezası, duruşmadaki davranışı nedeniyle TCK'nın 62/1 maddesi uyarınca, takdir indirimi yapılarak, 2 ay 15 güne indirdi.

“TEK OLAYDAN SÜREKLİ CEZA ALIYORUM”

Hapis cezasına çarptırılan Nurettin Ay, yaptığı açıklamada, 2004 yılında aralarında yaşanan kavga nedeniyle eşi G.A'nın aldığı raporun ardından hakkında suç duyurusunda bulunduğunu ve kendisinin yargılandığını anlattı.

Mahkemenin bu karının polis merkezinin “uzaklaştırma” cezası olarak yanlış yorumladığını ve bu nedenle evinden çıkmak zorunda kaldığını öne süren Ay, şunları söyledi:

“Daha sonra eşim aynı şikayette bulunmuştu. Bunun üzerine mahkeme bu kez şiddet ve korkuya yönelik davranışta bulunmam halinde tutuklanacağıma yönelik kararı 6 ay daha uzattı. Ancak, bu karar yine uzaklaştırma ceza olarak yorumlandı. Toplam 1 yıl süreyle gereksiz yere evden uzak bırakılarak mağdur edildim. Ardından eşim benim hakkımda yine kendisini darp ettiğim iddiasında bulundu. Bu yargılama sonucunda da aldığım hapis cezası tecil edildi. Ama bu davada hapis cezası aldım. Karara itiraz edeceğim. Bunun dışında eşimin yaptığı 3 ayrı suç duyurusu daha var. Bunlarla ilgili dava sürüyor”

a.a
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2007 Perşembe 13:18:38
Güncelleme :11 Ocak 2007 Perşembe 13:21:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?