2
Mayıs
2024
Perşembe
DİYARBAKIR

Eşinin kaldığı evi bastı

Diyarbakır'da şizofren tedavisi gören 38 yaşındaki N.O., geçimsizlik nedeniyle 5 çocuğunu yanına alarak kaçan eşinin gittiği evi silahla bastı. Terör estiren ve polislerin yaklaşmaması için uyarı ateşi açıp kendini de elinden yaralayan çılgın koca, ardından başına dayadığı tabanca ile 4 saat direndikten sonra ikna edilerek teslim oldu.

Diyarbakır'da şizofren tedavisi gördüğü belirtilen N.O., 5 çocuğunu da alarak kendisini terk eden eşi F.O.'un gittiği yakınlarının merkez Bağlar İlçesi 5 Nisan Mahallesi'ndeki evini bastı. F.O., çocuklarını da yanına alarak evden kaçmayı başarırken, çılgın koca N.O. haber verilmesi üzerine mahalleye gelen polis ekiplerine üzerinde taşıdığı tabancayla ateş açtı. Açtığı ateşte yaralanan olmazken, N.O., bu kez kendisini elinden yaraladıktan sonra tabancayı başına dayadı.

Emniyet'in alarma geçtiği olayda mahalleye özel harekat polisleri de sevkedildi. Polis, başına tabanca dayayan N.O.'yu ikna etmek için saatlerce dil döktü. Diyarbakır Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Gök, yaklaşık 2 saat N.O.'ya elindeki silahı bırakması için çaba gösterdi. Başından tabancayı çekmeyen N.O. Müdür Murat Gök'e çocuklarını görmek istediğini söyledi. Ancak Emniyet Müdür Yardımcısı Gök, elinde tabanca olduğu sürece çocuklarını getiremeyeceğini belirtip, ikna etme çalışmalarını sürdürdü. Yapılan görüşmeler neticesinde N.O., 4 saatin ardından silahını bırakmaya ikna edildi.

Polis, çocuklarını gösterdiği N.O.'yu daha sonra gözaltına alırken, olayla ilgili soruşturma başlattı. 

...
Yayın Tarihi : 22 Ağustos 2012 Çarşamba 09:57:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?