8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Eski bakan genel af istedi

ESKİ BAKAN GENEL AF İSTEDİ

Eşitlik ve Demokrasi Partisi (EDP) Genel Başkanı, eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ziya Halis, toplumsal barışın sağlanabilmesi için genel af çıkarılması gerektiğini savundu.

Liderliğini eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ziya Halis'in yaptığı EDP Merkez Yürütme Kurulu, Diyarbakır'da olağanüstü toplandı. Konuşmasında "Barış ve Demokrasi Partisi siyasi sorumluluk üstlenerek sorunun çözümünün Meclis'te gerçekleşeceğini ilan etmelidir" diyen Halis, TOBB, TESK, Barolar Birliği gibi meslek kuruluşlarını ve TÜSİAD, MÜSİAD gibi işveren örgütlerini toplumsal çatışmayı önlemek için sorumluluk almaya davet etti. Halis, "Siyasetin devreye girmesini sağlayabilmek için, tutuklu

belediye başkanları ve belediye meclis üyeleri ve diğer tutuklu siyasetçilerin serbest bırakılmalıdır. PKK silahlı eylemlerine hemen son vermeli ve ateşkes ilan ederek, barışçıl politikalar benimsediğini açıklamalıdır. CHP, hükümetin her yaptığına doğrudan karşı çıkmak yerine demokratik ve barışçıl bir çözüm için önerilerini kamuoyuna duyurmalıdır. Devlet aleyhine işlenen suçlar için genel af çıkarılmalıdır. Kandil ve Mahmur'dan gelenler serbest bırakılmalı, üniversitelerde Kürt, Ermeni, Çerkez, Laz araştırma enstitüleri kurulmalıdır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2010 Perşembe 17:56:05
Güncelleme :24 Haziran 2010 Perşembe 18:13:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?