3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Eski başkandan suç duyurusu

'Çok dilli belediyecilik hizmeti' adını verdiği uygulamada belediye yazışmalarında Kürtçe kullandığı için Danıştay 8. Dairesi tarafından Diyarbakır'ın Sur Belediyesi Başkanlığı görevinden alınan Abdullah Demirbaş, Diyarbakır Adliyesi'ne giderek İçişleri Bakanlığı ve Diyarbakır Valiliği hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Diyarbakır Adliyesi önünde gazetecilerin sorularını cevaplayan Demirbaş, 27 Haziran'dan itibaren Sur Belediye Başkanlığı ve Meclisi'nin görevden düşürüldüğünü belirterek, "2972 sayılı kanuna göre 1 ay içinde resmi makamlar ilgili yerlere başvurup 60 günü takip eden son günde seçim yapmaları gerekiyordu. Ama bu güne kadar 8 ay geçmesine rağmen halen seçim yapılamamıştır. Dava Daireler Kurulu'nun kararı 19 Kasım'da sonuçlanmıştır. Buna rağmen süre geciktirilerek seçim yaptırılmamıştır. 07 Ocak 2008 tarihinde Yüksek Seçim Kurulu bir genelge göndererek seçimlere bir yıldan az kaldığı için seçim yapılamayacağını bildirmiştir. O tarihle 2009 Mart ayı arasında15 aylık bir süre vardır. Dolayısıyla o tarihte bile karar alınsaydı, seçimlere bir yıldan daha fazla vardı. Bir kez daha sesleniyorum. Demokrasi zulmü kabul etmez. Zulüm ile yönetim de hiçbir zaman devam etmez" diye konuştu.

Demirbaş, "Buraya suç duyurusunda bulunmaya geldik. İçişleri ve Diyarbakır Valiliği hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Buradan sonuç alamadığımız taktirde Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) baş vuracağız" diye konuştu.

Demirbaş daha sonra savcılığa gidip İçişleri Bakanlığı ve Diyarbakır Valiliği hakkında suç duyurusunda bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2008 Cuma 14:55:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?