5
Mayıs
2024
Pazar
DİYARBAKIR

Esnaftan ilginç çöp protestosu

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde vatandaşlar, çöplerin etrafa yaydığı kötü koku nedeniyle belediyeyi protesto etmek için maske takarak eylem yaptı.


Ergani ilçesinin en eski pazaryeri olan ve 'Yoğurt Pazarı' olarak bilinen mekandaki kirlilik ve kirliliğin çevreye yaydığı kötü koku, esnaf ve vatandaşı canından bezdirdi. İddiaya göre, özellikle meydan pazarına alışverişe gelen vatandaşlar, meydandaki kirliğin çevreye yaydığı kötü kokudan rahatsız olunca meydan esnafı iş yapamaz hale geldi.

Pazar civarında bulunan meydan camiinde cuma namazları sırasında yoğunluktan dolayı dışarıda saf tutup namaz kılan cemaatin bu kötü kokudan çok rahatsız olduğunu
belirten pazar esnafı, belediyenin temizlik ve yıkama anlamında çalışmadığını öne sürdü. Yoğurt pazarının sınırları içinde bulunduğu Aziziye Mahallesi'nin Muhtarı Zait Alpyılmaz, konuyla ilgili Ergani Belediyesi'ne müracaatta bulunduklarını ancak sonuç alamadıklarını söyledi. Alpyılmaz, bunun üzerine esnaflardan imza toplayarak ilçe kaymakamlığına başvurduklarını belirtti.


Alpyılmaz, bu yüzden yüzlerine maske takarak Ergani Belediyesi'ni protesto ettiklerini söyledi.

İha
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2007 Perşembe 21:41:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
rojhat IP: 88.247.65.xxx Tarih : 24.09.2007 14:08:37

hani derler ya asalan yattığı yerden bellidir bizde insansak eyer kaldığımız yaşadığımı yerler ve çevre temiz tutmalıyız affedersiniz hayvanlar bile yeri pis olduğu zaman ayağıyla temizleyip öyle çömeliyor orayı kirleten demek hayvandan daha beterdir lütfen çevremizi koruyalım temiz tutalım?