7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Ev hanımlığından iş kadınlığına

Ev kadınlığı kimliğinden iş kadınlığına soyunan Emel Arzu, 30 işçisiyle çalıştığı minik atölyesinde 2 yıl içinde ürettiği avize taşları ve cam süs eşyalarını 32 ülkeye ihraç ettiklerini söyledi.

2 yıl öncesine kadar ev hanımı olan ve iş adamı olan kuzeni Cevdet Öztop’un desteğiyle iş kadınlığına soyunan Emel Arzu, 32 ülkeye ihracat yapıyor. FAME Cam İmalat Firması olarak Diyarbakır’da faaliyet gösteren Arzu, ülkeler arasında en fazla siparişin ABD, Almanya, İspanya, İtalya, Brezilya, Çek Cumhuriyeti ve Arap ülkelerinden geldiğini söyledi. Arzu, bu başarının çok kısa bir sürede elde edildiğini belirterek, "Atölyemde 30 çalışanım var ve bunların çoğu genç kız. Burada avize taşları yapıp İstanbul’da bulunan iş ortağım ve aynı zamanda kuzenim olan Cevdet Öztop’a gönderiyorum. Oradan da ürettiğimiz taşlar değişik ülkelere ihraç ediliyor" şeklinde konuştu.

İş kadınlığı ile ev kadınlığını ayna anda yürütmenin zor olduğunu söyleyen Arzu, "İşim kadar çocuklarıma ve eşime karşı sorumluluklarım var. 2 yıl önce kuzenim bize bu teklifi getirince eşimle kabul ettik. Önceleri fazlasıyla zorlandım çünkü alışkın olmadığım bir işe girmiştim. Daha sonra iş hayatını benimsedim. Küçük atölyemizde kısa bir sürede çalışanlarımla birlikte adeta bir aile olduk. Bu işi beraber yürütmeye çalışıyoruz "dedi. Mini atölyede, ayda yaklaşık 50 bin adet avize taşı ve cam süs eşyası üretiliyor

Diyarbakır
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2004 Çarşamba 16:39:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?