8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Evimin tapusunu da ona vereceğim!

BAYDEMİR'DEN TAZMİNAT AÇIKLAMASI

Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın aleyhine açtığı tazminat davasında 30 bin lira ödemeye mahkum olan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, karara itiraz etmeyeceğini söyledi.

Baydemir, Qırej (Kirli) filminin tanıtımı için düzenlenen basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın kendisi hakkında 'kişilik haklarına hakaretten' açtığı tazminat davasında 30 bin lira ödemeye mahkum olduğunun hatırlatılması üzerine Baydemir, karara itiraz etmeyi düşünmediğini, tarafsız yargının kararına diyecek bir şeylerinin olmadığını söyledi. Baydemir, "Yüksek yargımız tamamen bağımsızdır. Gecikmemektedir. Tazminat davaları iki celsede geçiyor. Yargımız bu konuda çok hızlı çalışıyor" dedi.

Türkiye'de iki temel sorun olduğunu belirten Baydemir, "Birinci sorun siyasetteki üslup sorunudur. Bu sorunu tartışmaya açmamız gerekiyor. Bu konuda da sayın Başbakan üsluba ihtiyaç duyanlardan bir tanesidir. İkincisi ise, bu kelimeyi neden kullandım? Çünkü zulme uğradık ve bu zulüm devam ediyor. Arkadaşlarımız cezaevinde, bu uygulama Başbakanının talimatından bağımsız değil. Zulme boyun eğmedim, eğmeyeceğim. Başbakan halkıma saygı duysun, söz veriyorum bir evim var, Reyhan Hanım ile beraber oturduğumuz evimin tapusunu da ona vereceğim. 30 bin liralık tazminatı da artık taksit taksit ödemeye çalışacağım" şeklinde konuştu.

BAYDEMİR'DEN TAZMİNAT AÇIKLAMASI
İHA
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2011 Çarşamba 12:49:05
Güncelleme :16 Şubat 2011 Çarşamba 18:17:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?