7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

'Evimizde bile ağırlarız'

DİYARBAKIR'DA OTEL İŞLETMECİLERİNDEN BURSASPOR YÖNETİCİLERİNE CEVAP

Bursasporlu yöneticilerinin, "Diyarbakır'daki oteller güvenlik gerekçesiyle bize yer vermiyor" açıklamasının ardından Diyarbakır'da bulunan bazı oteller ortak basın açıklaması düzenledi.

Bursaspor yöneticilerinin dün bazı basın yayın organlarında, "Diyarbakır'daki oteller bize yer vermiyor" şeklinde yaptığı açıklamanın ardından Diyarbakır'da bulunan bazı oteller bir basın açıklaması yaparak Bursasporlu yöneticilere cevap verdi. Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti'nde (GDC) yapılan ortak basın açıklamasını okuyan Dedeman Oteli Halkla İlişkiler Müdürü Ebru Onat, Mart ayının ilk haftası oynanacak Diyarbakırspor-Bursaspor karşılaşması nedeniyle kente gelecek olan yeşil-beyazlı ekibin kentteki tüm otel işletmelerinde hiçbir kaygı taşımadan konaklayabileceğini söyledi.

Onat, Bursasporlu yöneticilerin konaklamak için talepte bulundukları otellerden aldıkları olumsuz cevapların o tarihte Diyarbakır'da düzenlenen 'TOBB İl Kadın Girişimciler Komisyonu'na ait 'Kadınlar Günü etkinliği' sebebiyle verildiğini belirtti. Kente gelecek 81 ilden bin emekçi ve işveren kadının mevcut otellerde konaklayacağına dikkat çelen Onat, "İlimizde birkaç otel Bursaspor'a belirtilen tarihlerde yerlerinin olmadığını beyan etmiş ve ellerindeki odaların tamamını bu organizasyona tahsis ettiklerini yazılı olarak faks geçmiştir. İlimizde birkaç otel ise Bursaspor'un kendilerine teklif getirmediklerini ifade etmiştir. Bursaspor yöneticilerinin 'Güvenlik nedeniyle Diyarbakır'daki hiçbir otel bize yer vermiyor' şeklindeki ilimizin imajını ve prestijini zedeleyen bu açıklamasını kabul etmiyor ve Bursaspor'u ilimizde Diyarbakır misafirperverliği ile otellerimizde, gerekirse evlerimizde ağırlayacağımızı belirtmek istiyoruz" dedi.

Bu arada Onat, Bursaspor başkanının Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile görüştüğünü ve Diyarbakır'da konaklamak istemediklerini özel uçakla Diyarbakır'a gelip maçtan hemen sonra döneceklerini ilettiğini kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2010 Salı 11:52:00
Güncelleme :23 Şubat 2010 Salı 12:58:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?