5
Mayıs
2024
Pazar
DİYARBAKIR

Evini ateşe verip intihara kalkıştı

Diyarbakır'da, sebze ve meyve komisyonculuğu yapan 35 yaşındaki Mehmet Salih Çelikoğlu, iflas edince bunalıma girip, evini ateşe verdi,kendisini balkona kilitleyip intihar girişiminde bulunan Çelikoğlu polisler tarafından güçlükle ikna edildi.

İddiaya göre, iflas edip, 350 bin YTL'lik maddi kayba uğrayan evli ve 5 çocuk babası Mehmet Salih Çelikoğlu, bunalıma girdi. Çelikoğlu, evde kimsenin olmadığı sırada, Huzurevler 68. Sokak Diyargap Sitesi 8'inci kattaki dairelerinin bir odasındaki eşyaları ateşe verdi. Daha sonra eline Kuran-ı Kerim alıp balkona çıkarak, kapıyı kilitleyen Çelikoğlu aşağı atlayacağını söyledi.

Çevredekilerin haber vermesiyle olay yerine gelen polis ve itfaiye ekipleri ile site sakinleri Çelikoğlu'nu ikna etmeye çalıştı. Ancak, Çelikoğlu'nun ikna olmaması ve dairesinden dumanlar yükselmesi üzerine evin kapısını balyozla kıran itfaiye ekipleri, yangına müdahale etti. Söndürme çalışmaları sırasında bir itfaiyeci ise yoğun dumandan etkilendi.

Yangın itfaiyecilerin çalışması sonucu söndürülürken, binanın çatısına çıkan polisler de balkondaki Mehmet Salih Çelikoğlu'nu ikna etmeye çalıştı. Polislerin yaklaşık bir saat süren çalışmaları sonucu ikna edilen Çelikoğlu, elinde Kuran-ı Kerim ve dini kitaplarla aşağı indi.

Çelikoğlu kontrol için, ambulansla Devlet Hastanesi'ne götürüldü.


Evdeki eşyalar ise, yangın nedeniyle kullanılamaz hale geldi.


DHA
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2007 Cuma 12:16:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?