8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Evrim Alataş'a son veda

GAZETECİ-YAZAR EVRİM ALATAŞ DİYARBAKIR'DA TOPRAĞA VERİLDİ

Gazeteci, yazar ve insan hakları savunucusu olan Evrim Alataş Diyarbakır'da yapılan cenaze töreninde Kürtçe türküler ile son yolculuğuna uğurlandı. BDP Eş Başkanı Gültan Kışanak konuşma yaptığı sırada gözyaşlarına hakim olamazken hem ağladı hem ağlattı.

1997 yılından bu yana kanser tedavisi gören Kürt kökenli Gazeteci-Yazar Evrim Alataş, bu sabah Diyarbakır'daki evinde hayatını kaybetti. 'Mayoz Bölünme Hikayeleri' ve 'Her Dağın Gölgesi Deniz'e Düşer' adlı kitapları yazan Alataş, son olarak Diyarbakır'da anne ve babaları öldürülen iki çocuğu anlatan 'Min Dit' sinema filminin senaryosunu yazmıştı. Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti'nde (GGC) yapılan cenaze törenine BDP Eş Başkanı Gültan Kışanak, Diyarbakır Milletvekili Akın Birdal, Diyarbakır Büyükşehir

Belediye Başkanı Osman Baydemir, BDP parti yöneticileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, gazeteciler ve çok sayıda kişi katıldı. Alataş'ın yakınları ve meslektaşları gözyaşlarına hakim olamazken, cenazerinin cemiyete gelmesi ile birlikte feryatlar yükseldi. Fatihaların okunmasının ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Alataş'ın naaşına kırmızı karanfil attı. Kürtçe bir konuşma yapan Baydemir, Kürtlerin büyük bir insanı kaybettiğini belirterek, "Evrim insanlığı ile herkesi kendine hayran bıraktı. Mekanı cennet olsun" dedi.

Daha sonra bir konuşma yapan BDP Eş Başkanı Gültan Kışanak gözyaşlarına hakim olamazken, "Kürtlerin güzel kızı aşk olsun sana, bizi bu kadar mı erken bırakacaktın? Ama ne mutlu ki sana arkanda bu kadar seven bıraktın. Bu kadar kalbi kazandın, aşk olsun Kürtlerin güzel kızı. Ne mutlu ki sana küçüçük yürekle daha 17 yaşında, özgürlük mcadelesinin en zorlu alanında bombalanan gazeteye gazetecilik yapmaya geldin. Ne mutlu ki sana bir an olsun özgür düşüncenden ve adalet anlayışından geri kalmladın. Ne mutlu ki sana hiçbir şey karşısında bir an da olsun başını eğmedin, melek gibi kalbinle herkesin yoldaşı oldun. Şimdi melekler senin yoldaşın olsun" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Evrim Alataş'ın naaşı omuzlarda taşınarak cenaze arabasına yerleştirildi. Alkışlar arasında cenaze aracına taşınan Alataş'ın naaşı Gölpınar köyünde toprağa verilmek üzere yola çıkarılacak.

GAZETECİ-YAZAR EVRİM ALATAŞ DİYARBAKIR'DA TOPRAĞA VERİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2010 Salı 14:19:03
Güncelleme :15 Nisan 2010 Perşembe 01:20:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?