7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Eylem hazırlığındaki 5 PKK'lı yakalandı

DİYARBAKIR'DA TERÖRLE MÜCADELE OPERASYONU

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan operasyonda biri; daha önce çıkan çatışmada yaralanarak Batman'a götürülmek istenen olmak üzere 2 terörist ve bu teröristlere yardım ve yataklık yaptıkları tespit edilen 3 kişi gözaltına alındı.

Bölücü terör örgütünün kırsal alanda silahlı faaliyet yürüttüğü sırada yaralanan ve tedavi edilmek üzere Batman'a götürülen 1 örgüt mensubu ile aynı tarihte kırsal alandan kaçtığı tespit edilen 1 örgüt mensubu ve bu örgüt mensuplarına yardım ve yataklık yaptıkları ileri sürülen 3 şahıs olmak üzere toplam 5 şahıs yakalanarak gözaltına alıdı.

PKK'lıların evlerinde ve ikametlerinde yapılan aramalarda, 2 adet el bombası 1 adet Kaleşnikof marka uzun namlulu silah, 1 adet 14'lü Browning marka tabanca, 157 adet dolu fişek, 6 adet şarjör ile bu şarjörlere ait kılıf ve kütüklükler, örgüt mensuplarının kırsal faaliyetlerde kullandıkları giyecekler, çok sayıda örgütsel doküman, kırsal alanda faaliyet gösteren örgüt mensuplarına ait fotoğraflar, çok miktarda ilaç ve tıbbi malzeme ele geçirildi.

Yakalanan şahısların Diyarbakır'da eylem amaçlı istihbari çalışma yaptıkları da belirlendi. Yakalanan şahıslar adli mercilere sevk edildi.

DİYARBAKIR'DA TERÖRLE MÜCADELE OPERASYONU
İHA
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2010 Çarşamba 16:36:03
Güncelleme :13 Ocak 2010 Çarşamba 23:34:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?