7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Eyleme öğrenciler de destek verdi

DİYARBAKIR'DA MEMUR EYLEMİ

Türkiye Kamu-Sen ve KESK tarafından yurt genelinde düzenlenen bir günlük iş bırakma eylemine destek veren Eğitim-Sen Diyarbakır şubesi, Mili Eğitim Müdürlüğü'nün bahçesinde eylem yaptı. Eyleme öğrenciler de destek verdi.

Türkiye genelinde 1 günlük iş bırakma eylemi yapan Türkiye Kamu-Sen ve KESK Şubeler Platformu'na üye Diyarbakır Eğitim-Sen ise, İl Milli Eğitim Müdürlüğü bahçesinde toplandı. Öğrencilerin de eyleme destek verdiği iş bırakma eyleminde Eğitim-Sen üyeleri halaylar çekerek oynadılar. Eğitim-Sen Şube Başkanı Abdullah Babahan, çalışma ve yaşam koşullarının giderek kötüleştiğini belirterek, "Okul öncesi eğitimden yüksek öğrenime kadar tüm eğitim sistemi parasız olmalıdır. Kamu hizmetlerinin tamamı ticari amaçlı olarak özelleştirilmiştir. Her geçen gün daha fazla piyasa ilişkileri içine çekilen, her adımın paralı hale geldiği bir eğitim düzeninde velinin, öğrencinin ve eğitimcinin de kendi haklarını elde etmesi mümkün değildir" dedi.

Küçük öğrencilerin de katılarak destek verdiği açıklamanın ardından Eğitim-Sen üyeleri kortej halinde Dağkapı Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüş sırasında topluluk, "Savaşa değil, eğitime bütçe", "Anadil haktır, engellenemez" şeklinde slogan attı.

DİYARBAKIR'DA MEMUR EYLEMİ
İHA
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2009 Çarşamba 14:40:04
Güncelleme :25 Kasım 2009 Çarşamba 19:49:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?