7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Eylül'e kadar sürecek

Diyarbakır'ın Kayapınar Belediyesi'nin girişimleriyle 8 Haziran'da başlayacak olan sinema günlerinin, 2 Eylül 2006 tarihine kadar devam edeceği belirtildi. 

Yaz aylarının sıcak geçtiği Diyarbakır'da Kayapınar Belediyesi, parklarda film gösterimleri başlatıyor. 

Film gösterimlerinde 'Büyük Adam Küçük Aşk', 'Vizontele Tuba', 'Organize İşler', 'Sarhoş Atlar Zamanı', 'Kara Tahta' (Texte Reş), 'Fotoğraf', 'Pervane', 'Sinema Bir Mucizedir' filmleri gösterilecek. 

Yaz ayları boyunca perşembe akşamları Hantepe İlköğretim Okulu önünde bulunan Mem u Zin Parkı, cuma akşamları Gaziler'de bulunan Devreş e Evde Parkı ile cumartesi akşamları ise Huzurevleri'nde bulunan Ahmed Arif Parkı'nda yaz ayları boyunca film gösterimi yapılacak. 

Film günlerinde her hafta bir film olmak üzere, yaz ayları boyunca 39 gösterim, Kayapınar halkına sunulacak. Sinema günlerinde belli periyotlarla çocuk filmleri de gösterilecek. 

Yönetmen Handan İpekçi, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV), Yapım 13, Beşiktaş Kültür Merkezi (BKM), SES Plak, Mahayana Film, Uğur Film, Güneş Kültür Merkezi gibi kişi ve kuruluşların parklarda sinema keyfine katkı sunduğu belirtildi.
.
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2006 Çarşamba 15:19:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?