3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

F-16'ların Şafak Operasyonu

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK)'nin Irak'ın kuzeyinde başlattığı hava destekli kara harekatında terör örgütü büyük zayiat verdi.

Zorlu kış koşullarında operasyonlar aralıksız sürerken saat 05:30'da Diyarbakır 2. Taktik Hava Kuvvetleri Komutanlığı'ndan kalkan F-16 savaş uçaklarının terör kamplarını yerle bir ettiği öğrenildi.

21 Şubat tarihinden bu yana sınır ötesi operasyonda öldürülen PKK'lı terörist sayısının 100'ü bulduğu ifade ediliyor.


Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kuzey'taki terör örgütü PKK yuvalarına yönelik geçen perşembe gecesi başlattığı 'Güneş' adı verilen sınır ötesi kara harekat sürerken, savaş uçakları ise havadan destek veriyor. Diyarbakır 2. Taktik Hava Kuvvetleri Komutanlığı 8. Ana jet üssünden bu sabah saat 05:30 sıralarında kalkan 6 adet F-16 savaş uçağı mehmetçiklerin kara harekatı operasyonu düzenlediği Haftani Dağları'na doğru hareket etti. Günün ilk ışıklarında uzun menzilli füzelerle kalkan savaş uçakları terör kamplarını yerle bir etti. Diyarbakır'da şafakta başlayan olağanüstü hava hareketliliği ise halen devam ediyor. Hangarlardan çıkan 14 adet F-16 savaş uçağı Kuzey Irak sınırına doğru yol alıyor.


PKK'LILARIN ÜZERİNDE PEŞMERGE KİMLİĞİ ÇIKTI


Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 21 Şubat tarihinden bu yana sürdürdüğü kara harekatında etkisiz hale getirilen terörist sayısının 100'ü bulduğu ifade edilirken, öldürülen bazı PKK'lıların üzerinde liderliğini Mesut Barzani'nin yaptığı Kürdistan Demokrat Parti bünyesinde bulunan peşmerge kimliği çıktı.


BORDO BERELİLER ZAP KAMPINA İNDİ


Bölücü terör örgütüne ağır zayiat veren Mehmetçikler havanın - 40 dereceyi bulduğu dağlık zorlu coğrafyada amansız operasyonlarını aralıksız sürdürüyor.

Binlerce askere sınır ötesi operasyonda öncülük eden Bordo Bereli özel komandolar, örgütün Kandil'den sonra en önemli kampları olan Zap ve Hakurk'u hedef aldı. Bordo Bereliler, Zap Kampı'na teröristlerin girilemez gözüyle baktığı ve en önemli girişlerinden olan Çiyane Reş bölgesinden operasyon düzenledi. Zap Kampı'nın 7 ayrı bölgesinde komandolarla teröristler arasında şiddetli çatışmalar önceki geceden beri sürüyor.


SINIR BİRLİKLERİ KIRMIZI ALARMDA


PKK terör örgütüne yönelik operasyonların sürdüğü Kuzey Irak'ın Haftani, Hakurk, Zap ve Avaşin bölgesine 2 günden bu yana çok sayıda zırhlı araç ve komando sevk edilirken, Irak'ın sınırındaki birlikler Genelkurmay Başkanlığı emriyle kırmızı alarma geçti. Şırnak'ın Uludere ve Beytüşşebap ilçeleri ile Hakkari'nin Çukurca kırsalında teröristlerin Türkiye'ye sızmalarına karşı askerler yüksek dağlara kurulan nöbet kulelerinde gece görüşlü termal kameralarla sınırda kuş uçurtmuyor. Tansiyonun her geçen gün yükseldiği bölgede mehmetçik özel dedektörlerle yollarda mayın arama faaliyetlerini sürdürüyor.

iha
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2008 Pazar 12:41:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?