8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Faili meçhul cinayetlere mumlu protesto

Diyarbakır Barosu üyeleri, Diyarbakır Surları üzerinde mum yakıp, faili meçhul cinayetlere kurban giden kişilerin fotoğraflarını taşıyarak sorumluların bulunmasını istedi.

Bugün akşam saatlerinde Diyarbakır Surları’nda toplanan Diyarbakır Barosu üyesi bir grup ve bazı sivil toplum örgütleri temsilcileri, surların üzerinde mum yaktı. Ellerinde faili meçhul cinayetlere kurban gidenlerin fotoğraflarını taşıyan grup adına Diyarbakır Baro Başkanı Sezgin Tanrıkulu bir basın açıklaması yaptı.

Başkan Tanrıkulu, faili meçhul cinayetlerin sorumlularının yargı önüne çıkarılmalarını istediklerini ifade ederek, "Burada birçok insanı faili meçhul cinayete kurban verdik. Cinayetlerin aydınlatılmasını istiyoruz. Yargısız infazların faillerinin yakalanarak yargı önüne çıkmaları amacıyla çeşitli etkinlikleri hayata geçireceğimizi ifade etmiştik. Bugünde Diyarbakır’da her yere hakim olan Keçi Burcu’ndayız. Yaktığımız mumlarla, bu olayların faillerinin ortaya çıkarılması için buradayız. Burada bulunuşumuz, sessizliğimiz bir çok şeyi ifade ediyor. Diyarbakır Surları birçok faili meçhul cinayete tanıklık etmiştir, ama bu surlar aynı zamanda bu faillerinde yargılanmalarına da tanıklık edecektir. Bölgede İçişleri Bakanlığı’nın açıklamalarına göre bin 270’e yakın faili meçhul cinayet var, bunlardan 750’sinin yakalandığı ifade ediliyor. Ancak bu yakalanan 750 kişi de bize göre gerçek failler değildir. Bin 270 rakamı da gerçek rakamlar değil. Gerçek sayı bunun çok üzerinde ve failler halen aramızda dolaşıyor. Maalesef yetkililer, bu failleri yargı önüne çıkarmak için bir çaba içerisinde değil. Geçmişle hesaplaşmadan demokratik bir geleceği elde edemeyiz. Bu failler yargı önüne çıkmalı, aksi takdirde kamuoyu rahatlayamaz" dedi.
Konuşmanın ardından grup olaysız dağıldı.

İha
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2004 Pazar 09:23:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?