8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Felluce katliamı ve ABD'ye tepkiler çığ gibi

Memur-Sen Konfederasyonu Diyarbakır İl Başkanlığı ve Toplumsal Hakları ve Değerleri Koruma, Eğitim, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Toplum-Der), Felluce’de direnişçilere yönelik yürütülen operasyonları, Diyarbakır’da Coca Cola dökerek protesto etti.

Memur-Sen Diyarbakır Şubesi ile Toplum Der, Felluce’de direnişçilere yönelik yürütülen operasyonları protesto etti. Koşuyolu Parkı İnsan Hakları Anıtı önünde ayrı ayrı birer açıklama yapan Memur-Sen Diyarbakır İl Başkanı Hasan Yosunkaya, Toplum Der Genel Sekreteri Abdulbaki Yetik operasyonların protesto edilmesi çağrısında bulundu. Bir grup sendika ve dernek üyesinin katıldığı açıklamada ilk olarak konuşan Memur-Sen Diyarbakır İl Başkanı Hasan Yosunkaya, Felluce’de meydana gelen olayların tüm İslam alemi ile insanlık alemini yüreğini yaktığını belirtti.

ABD’nin sivil halk üzerinde kimyasal ve mikro nükleer silah kullanmaktan çekinmediğini söyleyen Yosunkaya, "ABD, katlettiği insanları toplu mezarlarda saklamaya çalışmaktadır. Kutsal ibadet yerlerimizde insanları kurşuna dizen, küçük kız çocuklarına dahi tecavüz eden gözü dönmüş, vahşi ABD kovboyları Irak’a barış değil, sadece ve sadece vahşet ve katliam ve kan getirmiştir" diye konuştu.

Memur-Sen olarak yapılacak tüm eylemlere sendika olarak destek vereceklerini belirten Yosunkaya, "Başta Felluce’de olmak üzere tüm Irak ve Filistin’deki katliamı durdurmak için işbirliği ve herkesi demokratik eylem birliğine çağırıyoruz" dedi. Yosunkaya, Memur-Sen olarak düzenleyecekleri kampanyalar ile ABD ve İngiliz mallarına boykot edeceklerini de sözlerine ekledi. Açıklama sonrası Memur Sen üyeleri, ABD mallarını protesto etmek amacıyla 2 tane bir litrelik ’Coca Cola’yı yere döktü.

Aynı yerde bir açıklama yapan Toplum-Der Genel Sekreteri Abdullbaki Yetik, ABD’nin ve emperyalizmin büyük katliamlar gerçekleştirmeye devam ettiğini söyleyerek, "Yeni Dünya Düzeni’nin (YDD) bugünkü versiyonu olan Büyük Ortadoğu Projesi (BOP) ile Ortadoğu’yu; kendi sosyal, siyasal ve ekonomik politikaları etrafında şekillendirip, değiştirip-dönüştürmeye ve yeniden dizayn etmeye çalışan emperyalist ABD, kendi elleriyle oluşturduğu öfke selinde ve kan gölünde boğulmaktan kendisini kurtaramayacaktır" dedi.

Toplum-Der olarak ABD’nin bu katliamlarını kınadıklarını ifade eden Yetik, "İşgalin bitmesinin yolunun Ortadoğu halklarının ve ümmetin birlik beraberlik ve ortak karşı koyuşlarından geçtiğine inanıyoruz" diye konuştu.

diyarbakır
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2004 Pazartesi 10:19:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?