7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Ferhat Göçer izdihamı

Diyarbakır Valiliği tarafından organize edilen Diyarkapı Kültür Sanat Etkinlikleri'nin bu haftaki konuğu Ferhat Göçer oldu. Dağkapı Meydanı'nda düzenlenen konsere sanatçının hayranlarının ilgisi yoğun, güvenlik tedbirleri ise yetersiz olunca izdiham da kaçınılmaz oldu. Sahne önünde kurulan güvenlik barikatını aşmak için hayranları birbirini ezdi.

Ferhat Göçer'in Diyarbakır'da verdiği konser izdihama dönüştü. Diyarbakır Valiliği tarafından düzenlenen Diyarkapı Kültür Sanat Etkinlikleri çerçevesinde sahne alan Göçer'in konserine yoğun ilgi gösterilmesi ve güvenlik tedbirlerinin yetersiz kalması sonucu izdiham yaşandı.

Bayanlar ve küçük çocuklarında aralarında bulunduğu binlerce vatandaş sanatçıya yakın olabilmek ve sahneye çıkmak isteyince, izdiham kaçınılmaz oldu. Göçer hayranlarına ilk olarak özel güvenlik müdahale etmeye çalıştı. Özel güvenlik
elemanlarının tüm müdahalelerine rağmen vatandaşlar sahneye birkaç metre uzaklıkta bulunan barikatları yıkarak sahnenin önüne kadar geldi.

Çaresiz kalan özel güvenlik ekibinin yardımına Çevik Kuvvet yetişti. Sahne önüne etten duvar ören Çevik Kuvvet ekiplerine rağmen izdiham engellenemeyince polis ile vatandaşlar arasında zaman zaman gerginlik yaşandı. Yaşanan izdihamda arada kalan ve yere düşen çocuklar vatandaşların yardımı ile ezilmekten kurtuldu.

Ferhat Göçer, yaşanan izdiham karşısında sahneden sık sık hayranlarını uyarmak zorunda kaldı. İzdiham nedeni ile bayılanlara ilk müdahale sahnede ve sahne önünde yapıldı. Yaşanan izdihamın yanı sıra kalabalık arasında kalan bayan hayranlar taciz edilmekten kurtulamadı. Taciz edilen bayanların yardımına yine polis yetişti. Yaklaşık 2 saat süren konserde yaşanan izdihamın dışında Göçer hayranları konser boyunca sanatçıya eşlik edip halay çekti. Sanatçının bayan hayranlarının fazlalığı ise gözlerden kaçmadı.
 

iha
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2009 Pazartesi 13:03:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?