7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Feribot nihayet seferlere başladı

DİYARBAKIR’ın Eğil İlçesi’nde, 4 ay önce hizmete sokulan ancak, iskele olmadığı için kaderine terk edilen feribot, seferlere başladı.

Eğil Belediyesi'nce, gölette ulaşımın sağlandığı ilkel salın kullanımının yasaklandığı, bundan sonra taşımacılığın feribotla yapılacağı duyuruldu. Öğrenciler, aylar sonra ilk kez göleti sal yerine feribotla geçmenin mutluluğunu yaşadı.
Eğil’de yolları Dicle Baraj Gölü altında kalan 5 köyle 3 mezrada oturanların karşı kıyıya geçmesi için geçen Ağustos ayında, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım tarafından hizmete sokulan, ancak iskele olmadığı için hiç kullanılamayıp kaderine terk edilen tek araçlık feribotla, nihayet yolcu taşınmaya başlandı.

Eğil Belediyesi de, baraj gölü üzerinde ilkel sal kullanılmasının yasaklandığını, bundan sonra taşımacılığın feribotla yapılacağını duyurdu. Eğil’in AKP’li Belediye Başkanı Bayram Polat, “Feribotu hizmete soktuk ve çalışmaya başladı. Gölet üzerinde salla ulaşımı da yasakladık. Bundan sonra öğrencilerimizin ulaşımı daha kolay olacak. Feribotun taşıyacağı araçlar için iskele projesini de hazırlayacağız” dedi.

ÖĞRENCİLERİN FERİBOT KEYFİ

Köylerden Eğil’e ilkel sallarla ölümü göze alarak giden lise öğrencileri, aylar sonra ilk kez feribotla göleti geçmenin mutluluğunu yaşadı. Feribotun devreye girmesiyle yaklaşık 30 lise öğrencisi, kaymakamlığın talimatıyla okul servisleri ile gölet kenarına getirildi. Öğrenciler, gölet kenarından, burada 4 aydır bekleyen feribota binerek karşı kıyıya geçti. İlk kez feribota binen öğrenciler ve vatandaşlar, güvenli ulaşım yaptıkları için mutlu olduklarını belirtip, “Geç de olsa feribota kavuştuğumuz için mutluyuz. Artık ilkel salla ölümü göze alıp yaptığımız yolculuk bitti. Yetkililer, bu zamana kadar iskele yapılmadan da feribotun çalışacağını bilirken, bize neden eziyet çektirdi” dedi.
DHA’nın konuyu haber yapması üzerine Diyarbakır Valisi Efkan Ala feribot neden çalıştırılmadığı konusunda inceleme başlatmıştı. İncelemenin ardından Eğil Belediye Başkanlığı, baraj gölü üzerinde, iskele yapılmamasına rağmen, içine araç alınmadan feribotun hizmete sokulması kararı almıştı.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2006 Pazartesi 14:45:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?