7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Festival atölye çalışmalarıyla başladı

9. Diyarbakır Kültür-Sanat Festivali kapsamında çeşitli sanat disiplinlerinde atölye çalışmaları başladı.

Alanında uzman eğitmenler tarafından gerçekleştirilen def, halk dansları, heykel, fotoğraf , tiyatro ve sinema atölyesine ilgi büyük. Her yıl geleneksel olarak sürdürülen festival kapsamındaki atölye çalışmaları bu yıl da sürdürülüyor. Def, tiyatro ve halk dansları atölyeleri devam ederken heykel, fotoğraf ve sinema atölyesi ise önümüzdeki günlerde başlayacak. Dicle Fırat Kültür-Sanat Merkezi'nde Mamoste Şerko tarafından def atölyesi yürütülürken, Umut Kaçar tarafından da fotoğraf çalışması yapılacak.

Ayrıca Osman Bozkurt tarafından Sümerpark'ta yürütülen halk dansları atölyesinde Mardin ve Diyarbakır oyunları çalışılıyor. Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda ise Mamoste Muhsin Osman tarafından tiyatro atölyesi yürütülüyor.

Sümerpark'ta devam edecek olan bir diğer atölye ise Sümer Sanat Atölyesi hocalarından Fırat Erdoğan'ın yürütücülüğünü yapacağı heykel atölyesi olacak. İki ay devam edecek bu atölyede barış temalı bir seramik duvar panosu yapılacak. Pano tamamlandıktan sonra kentte belirlenecek bir duvara monte edilerek kalıcı bir eser bırakılmış olacak.

Bu yıl sürdürülecek atölyelerden bir diğeri de sinema atölyesi. Atölyede Yönetmen Yeşim Ustaoğlu ile birlikte filmler izlenerek değerlendirilecek. Burhan Karadeniz Cep Sineması'nda Ustaoğlu'nun yönettiği Güneşe Yolculuk, Bulutları Beklerken, Sırtlarındaki Hayat ve Pandora'nın Kutusu adlı filmler izlenecek üzerinde tartışılacak. 23-24 Mayıs tarihleri arasında saat 10.00'da başlayacak olan film okuma atölyesine tüm sinemaseverlerin katılımına açık olacak.

iha
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2009 Salı 15:54:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?