7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Festival içinde festival

Diyarbakır 9. Kültür ve Sanat Festivali kapsamında mini bir film festivali düzenlenecek.12 gün sürecek olan film festivalinde toplam 21 film gösterilecek.

Gelenekselleşen Diyarbakır Kültür ve Sanat Festivali kapsamında zengin bir sinema ziyafeti sinemaseverleri bekliyor. Diyarbakır Kültür ve Sanat festivali kapsamına alınan Diyarbakır Sinema Atölyesi, filmleri genellikle bağımsız sinemanın örnekleri arasından seçilen filmlerden oluşacak.
22 Mayıs-4 Haziran tarihleri arasında, film festivalinde 21 film gösterilecek.

Festivalde, yıl boyunca yurt içinde ve dışında ilgi ile izlenen, son dönem yerli yapımların yanı sıra Avrupa'dan bağımsız filmleri de görmek mümkün olacak. Bunun yanında filmler Galeria Avrupa Sineması, Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu ve Mega Center Cinemall sinemalarında gösterilecek. Sınıf, Sonbahar, Başka Semtin Çocukları, Hungry (Açlık), Mommo, Gitmek, Milyoner, Süt, Pandora'nın Kutusu, Hayat Var, Gökten Üç Elma Düştü, Milk (Süt), Nokta, Ali'nin Sekiz Günü, Teldeki Adam, Rumba, Mın Dit, İki Dil Bir Bavul, 5 No'lu Cezaevi, Close Up Kurdistan ve U Nergiz Bişkivin festivalde gösterilecek filmler.

Bu küçük çaplı film festivalinde, Diyarbakır Sinema Atölyesinin desteklediği üç filmin prömiyerleri de yapılacak. Atölyenin destek verdiği Orhan Eskiköy ve Özgür Doğan'ın İki Dil Bir Bavul, Mıraz Bezar'ın Mın Dit ve Çayan Demirel'in 5 No'lu Cezaevi filmleri ilk defa bu festivalle Diyarbakırlı sinemaseverlerle buluşacak.
 

iha
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2009 Cuma 11:36:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?