8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Festivalde balon turu

Diyarbakır Valiliği tarafından organize edilen Diyar Kapı Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında bugün balon turu gerçekleştirildi.

Sabah saatlerinde Dicle Üniversitesi Kardiyoloji Hastanesi bahçesinden havalanan balon yaklaşık 1 buçuk saat Diyarbakır semalarında gezdi.

Diyar Kapı Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında bugün balon turu düzenlendi. 2 gün sürecek olan balon turlarına bir şehit yakını, bir engelli, üniversite öğrenci konseyi başkanı, yılın annesi, yılın öğretmeni gibi toplumun önemli kesimlerden birer temsilci katılacak. Sabah saat 06.00'da başlayan hazırlıkların saat 07.00'de sona ermesi ile Diyar Kapı balonu gökyüzüne doğru süzülmeye başladı. Düzenlenen balon turunda ilk günün özel 2 konuğu da vardı. Diyarbakır Valiliği tarafından bugün evlendirilecek olan bir çift evlilik öncesi Diyarbakır semalarını balonla gezdiler. Balon turu öncesinde Diyar Kapı festivali ile ilgili bilgi veren Vali yardımcısı Mehmet Yeşilbaş, etkinlikler kapsamında Diyarbakır'a her hafta ünlü bir sanatçının konser verdiğini bu gün de yeni festival kapsamında balon turu gerçekleştirdiklerini anlattı.

Yeşilbaş, "Etkinliklerimiz 6 ay devam edecek. Ama 6 ay sonrası için de şimdiden hazırlıklara başladık. Etkinliklerimizdeki temel amaç, Diyarbakır'ın imaj problemidir. Bu da Diyarbakır'ın Türkiye'nin farklı kesimlerinde farklı algılanmasına neden oluyor. Diyarbakır Valiliği olarak da bu imajı değiştirmek ve Diyarbakır'ın kültürünü tanıtmak amacıyla bir etkinlikler dizisi hazırladık. Bu etkinlikler kapsamında her hafta bir mega starımızı Diyarbakır'la buluşturuyoruz. Bu kapsamda normalde sadece Antalya ve Kapadokya'da uçan bu balon turlarını Diyarbakır'a biraz daha medyatik olmasını sağlamak amacı ile getirdik. Balon turlarına katılacak olanları belirlerken belirli kriterlerimiz oldu. Buna bağlı kalarak belirlediğimiz 37 kişi vardı. 'Hoşgörüye ve sevgiye seyahat' adı altında balon turu düzenledik. Bugün ilkini geliştirdik yarın da inşallah ikincisini düzenleyeceğiz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 19 Mart 2009 Perşembe 15:26:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
serhat şen IP: 78.165.66.xxx Tarih : 23.03.2009 18:32:10

neden vatandaş binemiyorda yılın bilmem neyi biniyor nie millet insan değilmi .....dddddd,