7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Festivale Rojin davet edilmedi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenecek olan 9. Kültür ve Sanat Festivaline Kürt sanatçı Rojin davet edilmezken, Belediye Başkanı Osman Baydemir, Kürt sorunun çözümünde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e destek verdi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından her yıl geleneksel hale getirilen Kültür ve Sanat Festivali start alıyor. 27-30 Mayıs tarihleri arasında yapılacak olan 9. Kültür ve Sanat Festivalinin tanıtım toplantısı Diyarbakır'da yapıldı. Yapılacak olan festivalde genellikle Kürt sanatçılar ve aydınlar davet edilirken, bir süre önce TRT Şeş'te program yaparken eleştirilere maruz kalan ve belli sebeplerden dolayı ayrılmak zorunda kalan Rojin'in davet edilmemesi dikkat çekti.

Sümer Park'ta yapılan toplantıya Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Yenişehir Belediye Başkanı Selim Kurbanoğlu, Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, Kayapınar Belediye Başkanı Zülküf Karatekin, davetliler ve gazeteciler katıldı. Festivalin tanıtımı ile ilgili bir açıklama yapan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, "Bölgemizin kültür ve sanat potansiyelini açığa çıkaran kültür ve sanatımızı evrensel zemine taşıyan, evrensel kültürü yerel kültürle buluşturan Diyarbakır Kültür ve Sanat Festivalleri artık bir marka haline dönüşmüştür. Bu yıl düzenlenecek festivalimizde, Kürt sorunun demokratik çözümünde de daha açık bir ifade ile son günlerde yaşanan iyimser melodiye buradan da bir destek verme adına mevcut çatışmasızlık ortamının kalıcı bir diyalog sürecine girilmesine küçükte olsa bir katkı sunmaya çalışacağız. Bundan hareketle de festivalin kapanış programında bir barış yürüyüşü gerçekleştireceğiz" dedi.

"CUMHURBAŞKANLIĞI MAKAMI BANA GÖRE BİR HAKEM MEKANİZMASIDIR"
Baydemir konuşmalarına şöyle devam etti:
"Cumhurbaşkanlığı makamı bana göre de bir hakem mekanizmasıdır. Kürt sorununda bugüne kadar yıpranmamış bir makam olduğuna inanıyorum. Hakikaten bir rol, bir misyon ve bir çaba gösterilebileceğine de inanıyorum. Şu anda detayı nedir ben bilmiyorum. Temennim her insanımız gibi bir an önce ölümlerin durdurulmasıdır, ölümün durdurulmasıdır, bunun önüne geçilmesidir. Diyalogla ve istişare ile aşılabilecek süreçlerdir. İyimser olmalıyız diye düşünüyorum".
 

iha
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2009 Perşembe 13:25:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?