7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Filistin için ilaç kampanyası başlatıldı

İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları giderek artarken, Diyarbakır'da bulunan Hayır Kapısı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından Filistin halkına maddi ve manevi destekte bulunmak amacıyla ilaç kampanyası başlatıldı. 

İsrail'in Filistin'de başlattığı işgal ve yok etme saldırılarına tepki göstermek ve Filistin halkıyla dayanışma çabalarını yoğunlaştırmak amacıyla Hayır Kapısı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, başlattığı ilaç kampanyasının tanıtım toplantısını yaptı. Faaliyetlerine kısa bir süre önce başlayan derneğin başkanı Ecz. Cevdet Kara, "Bütün dünyanın gözü önünde cereyan eden ve soykırıma dönüşen İsrail vahşetine maruz kalan Filistin halkıyla dayanışma içerisine girmek amacıyla ilaç kampanyası başlattık. Filistin'de bütün sokaklar, kan ve revan içerisinde. Çocukların başları bedenlerinden kopmuş, tanınmaz durumda. Elektrikler kesilmiş, sular bitmiş vaziyette. Şifa bekleyen hastalar, ilaçsızlık yüzünden ölümle pençeleşmekte. Filistin'deki vahşet, bizleri derinden üzmektedir. Dernek olarak bizler, Filistin halkının yanında olduğumuzu göstermek ve onlara maddi ve manevi destek olmak amacıyla halkın zaruri ihtiyaçlarından biri olan ilaçların temini için 'Acil İlaç Yardım Kampanyası' başlattık. En kısa sürede bu ilaçları temin edip Filistin Büyükelçiliği aracılığıyla Filistin'e ulaştırmak istiyoruz" dedi. 

Kara, evlerinde oturup televizyonları başında vahşeti izlemekten başka elinden bir şey gelmeyenlerin ise dualarıyla Filistin halkının yanında olduklarını göstermeleri gerektiğini söyledi.
İHA
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2006 Cumartesi 15:29:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?