7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Filistin'e büyük destek

İsrail'in Filistin'e düzenlediği saldırılara Diyarbakır'da tepki gösteren kalabalık grup Cuma namazı çıkışında Ulu Cami önünde düzenlenen kermese katıldı ve İsrail karşıtı eylem yaptı.

İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilere yönelik saldırılarına Müslüman ülkelerden öfke yağarken, Diyarbakır'da da tepkiler dinmek bilmiyor. Cuma günü olması nedeniyle Ulu Cami önünde Filistin yararına kermes düzenlendi. Öte yandan camiye gelen binlerce kişi Filistin halkı için dua etti. Cuma namazı çıkışı toplanan kalabalık grup, "Hamas'a selam direnişe devam, Kahrolsun İsrail, Hizbullah Hamas omuz omuza" şeklinde sloganlar attı. Toplanan kalabalık adına basın açıklaması yapan Sahabe-Der Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahim Demirbaş, İsrail'in yaptığı saldırıyı şiddetle kınadıklarını belirterek, "Bildiğiniz gibi İsrail Gazze'ye uzun zamandır vahşi ve insanlık dışı bir ambargo uygulamaktadır. Gazze direnişini açlık, susuzluk ve ilaçsızlıkla sindiremeyen katiller şimdi uçaklar, tanklar ve buldozerler ile Gazze'yi topyekün imha eylemine girişmiştir" dedi.

Basın açıklamasına kadınlar da ellerindeki dövizler ile destek verirken, açıklamanın ardından kalabalık grup olaysız bir şekilde dağıldı.

İha
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2009 Cuma 14:36:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?